Je bent niet ingelogd op je Google-account. Log in op je Google-account voor de beste Help-functionaliteit.

Je Voice-nummer terugclaimen

Belangrijk: Hoe deze functie werkt, hangt af van het type account dat je hebt. Meer informatie over accounttypen voor Google Voice

Als je Google Voice-nummer is verwijderd uit je account, kun je het opnieuw toevoegen. Voice-nummers moeten binnen 45 dagen opnieuw worden toegevoegd.

Je nummer terugkrijgen

Je gekoppelde nummer is geclaimd
Als je gekoppelde nummer is geclaimd, betekent dit dat jij of iemand anders dat nummer gebruikt met een ander Voice-account. Als jij de eigenaar van het gekoppelde nummer bent, kun je het opnieuw toevoegen aan het Voice-account waarin je het wilt gebruiken:
  1. Ga op je computer naar voice.google.com.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Klik bij Gekoppelde nummers op Nieuw gekoppeld nummer.
  4. Geef het telefoonnummer op dat je wilt koppelen.
  5. Voice geeft je een code van 6 cijfers waarmee je je nummer kunt verifiëren:
    • Als het een mobiel nummer is, klik je op Code sturen en stuurt Voice de code in een sms naar de telefoon.
    • Als het een vast nummer is, klik je op de link verifiëren via telefoon en klik je op Bellen. Voice belt het telefoonnummer en geeft de code.
  6. Geef de code op en klik op Verifiëren.
    Als het nummer door een ander account wordt gebruikt, krijg je een bericht waarin je wordt gevraagd of je het wilt claimen.
  7. Klik op Claimen.
    Het nummer is weer gekoppeld aan je account.
Je Google Voice-nummer is teruggeclaimd
Als je je Voice-nummer lange tijd niet gebruikt, krijg je een waarschuwing dat je Voice-nummer uit je account wordt verwijderd. Je ziet ook de datum waarop het nummer wordt teruggeclaimd. Op die datum wordt het nummer verwijderd.
Google Voice claimt je nummer terug als je geen activiteit hebt.

Je nummer behouden voordat het wordt verwijderd

Als je je nummer niet wilt verliezen, voer je vóór de datum van terugclaimen een van de volgende handelingen uit:
  • Bellen of een gesprek beantwoorden via je Voice-nummer
  • Een sms sturen via je Voice-nummer
  • Je voicemail beluisteren

Je nummer terugkrijgen nadat het is verwijderd

Nadat je nummer is teruggeclaimd, staan je berichten nog steeds in je Voice-account, maar kun je niet bellen of sms'jes krijgen.
Na de datum van terugclaimen heb je 45 dagen de tijd om je Voice-nummer terug te krijgen.
  1. Ga op je computer naar voice.google.com.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Accepteer de servicevoorwaarden en het privacybeleid.
  4. Zoek je nummer op basis van een plaats of netnummergebied.
  5. Klik naast je nummer op Selecteren. Volg de instructies.
Als je je nummer niet ziet in de zoekresultaten, check je of je bent ingelogd op het Google-account waaraan het nummer eerder was gekoppeld.