Je Voice-nummer terugvragen

Deze functie is niet beschikbaar voor Voice voor Google Workspace-accounts die worden beheerd door uw werk of school. Meer informatie over accounttypen voor Google Voice

Als je Google Voice-nummer is verwijderd uit je account, kun je het opnieuw toevoegen. Voice-nummers moeten binnen dertig dagen opnieuw worden toegevoegd.

Je nummer terugkrijgen

Je gekoppelde nummer is geclaimd
Als je gekoppelde nummer is geclaimd, betekent dit dat jij of iemand anders dat nummer gebruikt met een ander Voice-account. Als jij de eigenaar van het gekoppelde nummer bent, kun je het opnieuw toevoegen aan het Voice-account waarin je het wilt gebruiken:
  1. Ga op je computer naar voice.google.com.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen "".
  3. Klik bij Gekoppelde nummers op Nieuw gekoppeld nummer.
  4. Voer het telefoonnummer in dat je wilt koppelen.
  5. Voice genereert een zescijferige code waarmee je je nummer kunt verifiëren:
    • Als het een mobiel nummer is, klik je op Code verzenden en verzendt Voice de code in een sms naar de telefoon.
    • Als het een vast nummer is, klik je op de link verifiëren via telefoon en klik je op Bellen. Voice belt het telefoonnummer en geeft de code.
  6. Voer de code in en klik op Verifiëren.
    Als het nummer door een ander account wordt gebruikt, ontvang je een bericht waarin je wordt gevraagd of je het wilt claimen.
  7. Klik op Claimen.
    Het nummer is weer gekoppeld aan je account.
Je Google Voice-nummer wordt teruggevorderd
Je krijgt een waarschuwing dat je Voice-nummer uit je account wordt verwijderd. Je ziet ook de 'datum van terugvordering', de datum waarop het nummer wordt verwijderd.
Het nummer wordt teruggevorderd omdat je je Voice-nummer lang niet hebt gebruikt.

Je nummer behouden voordat het wordt verwijderd

Als je je nummer niet wilt verliezen, voer je vóór de datum van terugvordering een van de volgende handelingen uit:
  • Bel of ontvang een gesprek met je Voice-nummer
  • Verzend of ontvang een sms'je met je Voice-nummer
  • Open de Voice-app op je mobiele apparaat

Je nummer terugkrijgen nadat het is verwijderd

Wanneer je nummer is teruggevorderd, staan je berichten nog steeds in je Voice-account, maar kun je niet bellen of sms'jes ontvangen.
Na de datum van terugvordering heb je dertig dagen om je Voice-nummer terug te krijgen.
  1. Ga op je computer naar voice.google.com.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Accepteer de servicevoorwaarden en het privacybeleid.
  4. Zoek je nummer op basis van een plaats of netnummergebied.
  5. Klik naast je nummer op Selecteren. Volg de instructies.
Als je je nummer niet ziet in de zoekresultaten, controleer je of je bent ingelogd bij het Google-account waar het nummer voorheen was gekoppeld.