Je bent niet ingelogd op je Google-account. Log in op je Google-account voor de beste Help-functionaliteit.

Problemen met de kwaliteit van Google Voice-gesprekken oplossen

Je kunt Google Voice gebruiken om te bellen en gebeld te worden en om sms'jes te sturen en te ontvangen op je mobiele apparaat en computer.

Een slechte gesprekskwaliteit (zoals slecht verstaanbare gesprekken of gesprekken die niet overgaan) komt door problemen die te maken hebben met:

• Je audioapparaten
  • De instellingen van de browser op je computer
  • De app-instellingen van je mobiele apparaat
  • VPN's (Virtual Private Networks)
  • Beveiligingssoftware
  • Internet

Check je internetinstellingen

• Gebruik zo mogelijk een ethernetkabel voor een betere internetverbinding.
  • Test je internetsnelheid om na te gaan of er voldoende bandbreedte is. Optimaliseer je netwerk voor Google Voice voor hulp bij bandbreedte.
  • Als je in de buurt van de router bent, gebruik dan de wifi-band van 5 GHz in plaats van die van 2,4 GHz.
  • Als je niet in de buurt van je router bent of als er obstakels (zoals muren) tussen je router en apparaat zitten, werkt de frequentieband van 2,4 GHz mogelijk beter.
  • Vermijd firewalls of beveiligingsapparaten voor Google Voice-gesprekken. Apparaten die Google Voice-gesprekken inspecteren of aanpassen, kunnen de gesprekken verstoren. Bekijk Je netwerk optimaliseren voor Google Voice voor meer informatie.
  • Als je belt via een mobiel apparaat, gebruik je je netwerkprovider in plaats van internet om te bellen. Stel telefoons in om te bellen en gebeld te worden.

Check je VPN-instellingen

1. Zet je VPN uit.
  2. Start een Google Voice-gesprek.
  3. Als de gesprekskwaliteit is verbeterd, zet je voortaan VPN uit voordat je een Google Voice-gesprek start.

Tip: Je kunt ook je VPN-serviceprovider vragen je instellingen te wijzigen zodat VPN tijdens Google Voice-gesprekken wordt omzeild.

Problemen met Google Voice op een computer oplossen

Belangrijk: Google Voice-gesprekken op je computer worden alleen ondersteund voor de nieuwste versies van Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge en Safari.

Check je audioapparaten

• Zorg dat je de juiste microfoon of speakers gebruikt. Meer informatie over hoe je je microfoon of speakers wijzigt
  • Zorg dat de firmware van je headset up-to-date is. Ga naar de website van de fabrikant voor meer informatie.
  • Check je audio-instellingen en zorg dat geen andere software exclusief toegang heeft tot je speaker, microfoon of headset.
  • Andere programma's kunnen Google Voice blokkeren vanaf je apparaat.

Check de beveiligingssoftware van je computer

• Als je computer beveiligingssoftware heeft, check je de instellingen voor rechten voor Google Voice en je internetbrowser.
  • Zorg dat cookies voor HTML5, WebRTC, JavaScript en [*.]google.com niet worden geblokkeerd.

Check je Chrome-instellingen voor de microfoon en geluidsmeldingen

1. Ga naar voice.google.com.
  2. Klik naast de adresbalk op het slotje Vergrendelen.
  3. Selecteer Toestaan in het dropdownmenu naast Microfoon.
  4. Selecteer Toestaan in het dropdownmenu naast Meldingen.

Check je Google Voice-instellingen voor de microfoon, overgaan en de speaker

1. Ga naar voice.google.com.
  2. Klik rechtsboven op Audio-instellingen .
  3. Selecteer de apparaten die je wilt gebruiken voor je microfoon, overgaan en speakers.
Optioneel: Klik op Test om je instellingen voor de microfoon, overgaan en de speaker te testen.

Problemen oplossen met gesprekken die niet overgaan

Zorg dat je computer gesprekken kan ontvangen

1. Ga naar voice.google.com.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  3. Klik links op Gesprekken.
  4. Zet onder Mijn apparaten de optie Web aan.

Niet storen uitzetten

1. Ga naar voice.google.com.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  3. Klik aan de linkerkant op Niet storen.
  4. Zet Niet storen uit.

Geluid via je internetbrowser toestaan

Chrome

1. Plak chrome://settings/content/sound in de adresbalk.
  2. Zet Toestaan dat sites geluid afspelen aan.
  3. Klik daarna op Toevoegen naast Toestaan.
  4. Geef voice.google.com op in het pop-upvenster.
  5. Klik op Toevoegen.

Firefox

1. Ga naar voice.google.com.
  2. Klik links van een webpagina-adres op het slotje Vergrendelen.
  3. Klik op Verbindingsgegevens weergeven en dan.
  4. Klik op Meer informatie.
  5. Klik op het tabblad Toestemmingen.
  6. Vink onder Automatisch afspelen het vakje uit naast Standaard gebruiken.
  7. Klik op Audio en video toestaan.

Safari

1. Ga naar voice.google.com.
  2. Klik linksboven op Safari en dan Instellingen voor deze website.
  3. Kies naast Automatisch afspelen de optie Alles automatisch afspelen toestaan.

Andere items om te checken

Problemen met gemiste of afgebroken gesprekken oplossen

Het gesprek wordt misschien beantwoord door de voicemail van je telefoonprovider. Zo voorkom je dit:

Tip: Ga naar Menu Menuen dan Spam om je map met spam van Google Voice te checken. Als het nummer is geblokkeerd, kun je de blokkering van het nummer opheffen.