Du är inte inloggad på ditt Google-konto. Logga in på Google-kontot för att få hjälp på bästa sätt.

Felsöka samtalskvaliteten i Google Voice

Du kan använda Google Voice för att ringa och ta emot telefonsamtal och sms på din mobila enhet och dator.

Dålig samtalskvalitet – till exempel problem med dålig samtalskvalitet eller samtal som inte ringer – beror på problem som rör:

• dina ljudenheter
  • webbläsarens inställningar
  • dina inställningar för mobila enheter
  • VPN (virtuella privata nätverk)
  • säkerhetsprogramvara
  • internet

Kontrollera internetinställningarna

• Använd om möjligt Ethernet-kabel för en bättre internetanslutning.
  • Testa internethastigheten och kontrollera att det finns tillräckligt med bandbredd. Optimera nätverket för Google Voice för bästa bandbreddsstöd.
  • Om du är i närheten av routern använder du Wi-Fi-bandet på 5 GHz i stället för bandet på 2,4 GHz.
  • Om du inte är i närheten av routern eller om det finns hinder som väggar mellan routern och enheten kan 2,4 GHz-bandet fungera bättre.
  • Undvik brandväggar och säkerhetsenheter vid Google Voice-samtal. Enheter som inspekterar eller ändrar Google Voice-samtal kan störa samtal. Mer information finns i Optimera ditt nätverk för Google Voice.
  • Om du ringer från en mobil enhet ska du ringa via operatören i stället för internet. Konfigurera telefoner för att ringa och ta emot samtal.

Kontrollera VPN-inställningarna

1. Inaktivera VPN.
  2. Ring ett Google Voice-samtal.
  3. Om samtalskvaliteten har åtgärdats stänger du av VPN-nätverket innan du ringer fler Google Voice-samtal.

Tips! Du kan även be VPN-leverantören att ändra inställningarna så att dina Google Voice-samtal kringgår VPN.

Kontrollera att enheten är vald för att ta emot samtal

1. Öppna Voice-appen .
  2. Tryck på menyn Meny och sedan Inställningar uppe till vänster.
  3. Tryck på Alternativ för inkommande samtal under Samtal.
  4. Under Mina enheter slår du på enheter där du vill ta emot samtal.

Inaktivera Stör ej på telefonen och i Voice-appen

• Inaktivera Stör ej i telefonens inställningar.
  • Öppna Voice-appen .
  • Tryck på menyn Meny och sedan Inställningar uppe till vänster.
  • Inaktivera Stör ej under Stör ej.

Tillåt Google Voice-aviseringar när iOS-fokusläge är aktiverat

Fokusläge kan blockera aviseringar för:

• Meddelanden (sms)
  • Missade samtal
  • Röstmeddelanden
  1. Öppna Inställningar följt av Fokus på en iPhone eller iPad.
  2. Välj fokus.
  3. Under Tillåtna aviseringar väljer duAppar eller Lägg till app följt av Google Voice-appen följt av Klar.
Tips! I fokusläge kontrollerar du att Google Voice-appen finns i Tillåtna aviseringar.

Andra objekt som ska felsökas

• Kontrollera enhetens aviseringsinställningar. Läs om hur du aktiverar eller inaktiverar aviseringar.
  • Kontrollera om det finns appar från tredje part eller samtalsblockering som kan störa Google Voice.
  • Kontrollera telefonens inställningar för nummerpresentatör och spamskydd.

Felsöka missade eller avbrutna samtal

Operatörens röstbrevlåda besvarar eventuellt samtalet. Förhindra detta:

Tips! Om du vill kolla skräppostmappen i Google Voice öppnar du Meny Menyoch sedan  Skräppost. Om numret har blockerats avblockerar du det.