Je bent niet ingelogd op je Google-account. Log in op je Google-account voor de beste Help-functionaliteit.

Problemen met de kwaliteit van Google Voice-gesprekken oplossen

Je kunt Google Voice gebruiken om te bellen en gebeld te worden en om sms'jes te sturen en te ontvangen op je mobiele apparaat en computer.

Een slechte gesprekskwaliteit (zoals slecht verstaanbare gesprekken of gesprekken die niet overgaan) komt door problemen die te maken hebben met:

• Je audioapparaten
  • De instellingen van de browser op je computer
  • De app-instellingen van je mobiele apparaat
  • VPN's (Virtual Private Networks)
  • Beveiligingssoftware
  • Internet

Check je internetinstellingen

• Gebruik zo mogelijk een ethernetkabel voor een betere internetverbinding.
  • Test je internetsnelheid om na te gaan of er voldoende bandbreedte is. Optimaliseer je netwerk voor Google Voice voor hulp bij bandbreedte.
  • Als je in de buurt van de router bent, gebruik dan de wifi-band van 5 GHz in plaats van die van 2,4 GHz.
  • Als je niet in de buurt van je router bent of als er obstakels (zoals muren) tussen je router en apparaat zitten, werkt de frequentieband van 2,4 GHz mogelijk beter.
  • Vermijd firewalls of beveiligingsapparaten voor Google Voice-gesprekken. Apparaten die Google Voice-gesprekken inspecteren of aanpassen, kunnen de gesprekken verstoren. Bekijk Je netwerk optimaliseren voor Google Voice voor meer informatie.
  • Als je belt via een mobiel apparaat, gebruik je je netwerkprovider in plaats van internet om te bellen. Stel telefoons in om te bellen en gebeld te worden.

Check je VPN-instellingen

1. Zet je VPN uit.
  2. Start een Google Voice-gesprek.
  3. Als de gesprekskwaliteit is verbeterd, zet je voortaan VPN uit voordat je een Google Voice-gesprek start.

Tip: Je kunt ook je VPN-serviceprovider vragen je instellingen te wijzigen zodat VPN tijdens Google Voice-gesprekken wordt omzeild.

Je apparaat selecteren om gesprekken te ontvangen

1. Open de Voice-app .
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik onder Gesprekken op Opties voor inkomende gesprekken.
  4. Zet onder Mijn apparaten de apparaten aan waarop je gesprekken wilt ontvangen.

Niet storen uitzetten op je telefoon en in de Voice-app

• Ga naar de instellingen van je telefoon en zet Niet storen uit.
  • Open de Voice-app .
  • Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  • Zet Niet storen uit onder Niet storen.

Google Voice-meldingen toestaan als de iOS Focus-modus aanstaat

De focusmodus kan meldingen blokkeren voor:

• Berichten (sms)
  • Gemiste gesprekken
  • Voicemails
  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen en dan Focus.
  2. Selecteer de focus.
  3. Selecteer onder Toegestane meldingen de optie Apps of Voeg app toe en dan Google Voice-app en dan Gereed.
Tip: Als de focusmodus aanstaat, zorg je dat de Google Voice-app in de kolom Toegestane meldingen staat.

Andere items om te checken

• Check de instellingen voor meldingen op je apparaat. Meer informatie over hoe je meldingen aan- of uitzet
  • Ga na of er apps van derden of apps voor gesprekken blokkeren zijn die Google Voice kunnen verstoren.
  • Check de instellingen voor beller-ID en spambeveiliging op je telefoon.

Problemen met gemiste of afgebroken gesprekken oplossen

Het gesprek wordt misschien beantwoord door de voicemail van je telefoonprovider. Zo voorkom je dit:

Tip: Ga naar Menu Menuen dan Spam om je map met spam van Google Voice te checken. Als het nummer is geblokkeerd, kun je de blokkering van het nummer opheffen.