Lagra Google Voice-data med Arkiv

Som en del av organisationens plan för informationsstyrning kan du styra hur länge Google Voice för Google Workspace-data lagras. Använd lagringsregler för att ange hur länge meddelanden ska lagras och när de ska raderas, om detta är aktuellt.

Skapa en anpassad lagringsregel om du vill behålla data som matchar specifika villkor under en viss tid. Skapa en standardlagringsregel om du vill behålla all tjänstdata för alla licensierade konton under en viss tid.

Viktig information om lagring i Google Voice

Innan du ställer in lagringsregler rekommenderar vi starkt att du läser om hur lagring fungerar och går igenom vilken Voice-data som stöds i Arkiv.

VARNING! En felaktigt konfigurerad lagringsregel kan tillåta att Voice omedelbart raderar meddelanden permanent. Var försiktig när du skapar eller ändrar lagringsregler. Du bör testa nya regler på en liten grupp användare innan du tillämpar dem på hela organisationen.

Utöka alla  |  Komprimera alla och gå högst upp

Vilken data kan lagras

Ingår:

• Sms
  • Röstmeddelanden och transkriptioner
  • Samtalsloggar och inspelningar

Följande omfattas inte:

• Voice-data för ett nummer som har tilldelats till fler än en användare
  • Voice-data som har skapats före den 5 juni 2019 (GMT-7)
  • Voice-data för konton med licenser för arkiverad användare

Mer information finns i Tjänster och datatyper som stöds

Så här beräknas lagringsperioder för Voice-data

Lagringsperioden beräknas enligt följande:

• Sms – lagringen börjar kl. 23:59 UTC-7 dagen då meddelandet skickades
  • Röstmeddelanden och transkriptioner – lagringen börjar när objektet skapas
  • Samtalsloggar och inspelningar – lagringen börjar när samtalet startar
Bearbetning och rensning av röstdata kan omfattas av förseningar
  • När du skapar eller uppdaterar en lagringsregel för Voice kan det ta upp till 24 timmar innan regeln har spridits. Objekt som tas bort av användare under spridningsperioden lagras inte och kan inte hämtas.
  • När en lagringsperiod löper ut kan det ta upp till 30 dagar innan Voice raderar berörd data permanent.
Google kan lagra viss information, inklusive prenumerant-id och samtals- och meddelandeloggar, längre än vad du anger i en lagringspolicy för Arkiv för att uppfylla lagkrav. Denna data är kanske inte synlig för dig i Arkiv. Kontakta supporten för mer information.

Ange en anpassad lagringsregel för Voice-data

1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Kvarhållningföljt avAnpassade reglerföljt avSkapa.
  3. Välj Voice som tjänst och klicka sedan på Fortsätt.
  4. Välj en organisationsenhet att tillämpa regeln på. Klicka på fältet och klicka på organisationsenheten.
  5. (Valfritt) Om du endast vill tillämpa regeln på vissa typer av Voice-data avmarkerar du rutorna för de datatyper du vill utesluta.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Välj hur lång tid meddelandena ska sparas:
    • Om du vill spara meddelanden som omfattas av denna regel permanent väljer du På obestämd tid.
    • Om du vill ignorera meddelanden efter en angiven tid väljer du Lagringsperiod och anger antalet dagar från 1 till 36 500.
  8. Om du anger en varaktighet väljer du vad som ska hända med data efter att lagringsperioden löper ut:
    • Om du bara vill radera data permanent som redan har raderats väljer du det första alternativet.
    • Om du vill radera all data permanent, inklusive data som inte har raderats, väljer du det andra alternativet.
    Varning! I Arkiv kan Voice omedelbart radera data permanent som överskrider lagringsperioden när du skickar en ny regel. Data som raderas permanent kan inkludera data som användarna räknar med att behålla. Fortsätt inte till nästa steg förrän du är säker på att regeln är korrekt konfigurerad.
  9. Klicka på Skapa. Om du anger en lagringsperiod markerar du bekräftelserutan och klickar på Godkänn.

Ange standardlagringsregeln för Voice-data

Standardlagringsregeln gäller Arkiv-data som inte omfattas av en anpassad regel eller spärr.

1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Lagring. Listan med standardregler öppnas.
  3. Klicka på Voice .
  4. Välj hur länge data ska lagras:
    • Om du vill behålla data som omfattas av denna regel permanent väljer du På obestämd tid.
    • Om du vill ignorera data efter en angiven tid väljer du Lagringsperiod och anger antalet dagar från 1 till 36 500.
  5. Om du anger en varaktighet väljer du vad som ska hända med data efter att lagringsperioden löper ut:
    • Om du bara vill radera data permanent som redan har raderats väljer du det första alternativet.
    • Om du vill radera all data permanent, inklusive data som inte har raderats, väljer du det andra alternativet.
  6. Varning! I Arkiv kan Voice omedelbart radera data permanent som överskrider lagringsperioden när du skickar en ny regel. Data som raderas permanent kan inkludera data som användarna räknar med att behålla. Fortsätt inte till nästa steg förrän du är säker på att regeln är korrekt konfigurerad.
  7. Klicka på Spara. Du ombeds bekräfta att du förstår följderna av regeln. Markera rutorna och klicka på Godkänn för att spara regeln.