Een bewaarplicht plaatsen op Google Voice-gegevens

Als onderdeel van uw eDiscovery-projecten voor Google Workspace-gegevens kunt u bewaarplichten gebruiken om ondersteunde gegevenstypen uit Google Voice voor Google Workspace voor onbepaalde tijd te bewaren, zodat u voldoet aan wettelijke verplichtingen of bewaarverplichtingen. U kunt een bewaarplicht plaatsen op individuele accounts of op alle accounts in een organisatie-eenheid. Bewaarplichten overschrijven bewaarregels, dus gegevens waarvoor een bewaarplicht geldt, vallen niet onder de normale regels voor gegevensbeheer waardoor gegevens definitief worden verwijderd.

Als uw Google Workspace-beheerder de Vault-licentie van een gebruiker verwijdert, beschermen de Vault-bewaarplichten de gegevens van de gebruiker niet meer tegen verwijdering. Gegevens die zijn gemarkeerd voor verwijdering, kunnen onmiddellijk definitief worden verwijderd en kunnen niet worden hersteld. Meer informatie over gegevens bewaren voor gebruikers.

Belangrijke informatie over Voice en bewaarplichten

Voordat u bewaarregels instelt, raden we u aan Aan de slag met bewaarplichten in Google Vault te lezen en te bekijken welke Voice-gegevens worden ondersteund in Vault.

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen

Welke gegevens kunnen worden bewaard

Gedekt:

• Sms'jes
  • Voicemails en transcripts
  • Gesprekslijsten en opnamen

Niet gedekt:

• Voice-gegevens voor een nummer dat is toegewezen aan meer dan één gebruiker
  • Voice-gegevens die vóór 5 juni 2019 (GMT-7) zijn gemaakt.
  • Voice-gegevens voor accounts met een licentie voor gearchiveerde gebruikers

Ga naar Ondersteunde services en gegevenstypen voor meer informatie.

Items waarop een bewaarplicht is geplaatst, zijn zichtbaar voor gebruikers

Voice-gegevens waarvoor een bewaarplicht geldt, blijven zichtbaar voor gebruikers, zelfs als de gegevens worden verwijderd door gebruikers of een bewaarregel.

Een bewaarplicht plaatsen op Voice-gegevens

1. Log in op vault.google.com.
  2. Log in op vault.google.com.
  3. Als de kwestie al bestaat, klikt u erop om deze te openen. Anders maakt u een kwestie:
    1. Klik op Kwestie maken.
    2. Voer een naam en eventueel een beschrijving in voor de kwestie.
    3. Klik op Maken.
  4. Klik op BewaarplichtenMaken.
  5. Voer een unieke naam in voor de bewaarplicht.
  6. Klik op Service kiezenand then Voice.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Selecteer het bereik van de bewaarplicht:
    • Specifieke accounts: Voer een of meer e-mailadressen van accounts of groepen in.
    • Organisatie-eenheid: Een organisatie-eenheid.

Opmerking: We raden u sterk aan niet de organisatie-eenheid op het hoogste niveau te selecteren. U kunt dan geen Google Workspace-accounts uit uw organisatie verwijderen. Meer informatie

9. Selecteer welk soort gegevens u wilt bewaren. Standaard worden alle ondersteunde Voice-gegevenstypen geselecteerd. Als u een gegevenstype wilt uitsluiten, haalt u het vinkje weg.
  10. Klik op Maken.

Een bewaarplicht voor Voice-gegevens bewerken

U kunt bepaalde bewaarparameters wijzigen, maar u kunt de service (van Voice naar een andere service) of het bereiktype (zoals van accounts naar een organisatie-eenheid) niet wijzigen.

1. Log in op vault.google.com.
  2. Klik op Kwesties en klik vervolgens op de kwestie die de bewaarplicht bevat.
  3. Ga als volgt te werk om de accounts of organisatie-eenheden te wijzigen waarvoor de bewaarplicht geldt:
    1. Klik op Bereik.
    2. Voeg accounts toe of verwijder deze, of wijzig de organisatie-eenheid.

Opmerking: U kunt geen accounts toevoegen aan een bewaarplicht die geldt voor een organisatie-eenheid en u kunt geen organisatie-eenheden toevoegen aan een bewaarplicht die geldt voor specifieke accounts.

Als u alle accounts verwijdert, wordt u gevraagd of u de bewaarplicht wilt verwijderen.

4. Ga als volgt te werk om te wijzigen voor welke gegevenstypen de bewaarplicht geldt:
    1. Klik op Bereik.
    2. Vink de vakjes aan of haal de vinkjes weg naast de gegevenstypen.
  5. Klik op Opslaan.