Lagra Google Meet-inspelningar och loggar med Arkiv

Som en del av organisationens plan för informationsstyrning kan du styra hur länge inspelningar och loggar för Google Meet lagras i Google Arkiv. Använd lagringsregler för att ange hur länge Meet-data ska lagras och när den ska raderas, om detta är aktuellt.

Som standard omfattas Meet-data av lagringsregler för Google Drive eftersom filerna lagras på Drive. Om du vill hantera lagringen av Meet-data separat från andra Drive-objekt kan du ställa in Meet-specifika lagringsregler. Dessa regler träder inte i kraft förrän du aktiverar lagringsregler för Meet i lagringsinställningarna i Arkiv.

Skapa en anpassad lagringsregel om du vill behålla data som matchar specifika villkor under en viss tid. Skapa en standardlagringsregel om du vill behålla all tjänstdata för alla licensierade konton under en viss tid.

På den här sidan

Viktig information om Meet och lagring

Innan du ställer in lagringsregler rekommenderar vi starkt att du läser om hur lagring fungerar och går igenom vilken Meet-data som stöds i Arkiv.

VARNING! En felaktigt konfigurerad lagringsregel kan tillåta Meet att omedelbart och permanent radera inspelningar och loggar. Var försiktig när du skapar eller ändrar lagringsregler. Vi rekommenderar att du testar nya regler på ett fåtal konton innan du tillämpar reglerna på hela organisationen.

Utöka alla  |  Komprimera alla

Aktivera inte lagring för Meet förrän du har skapat lagringsregler

Meet-specifik lagring är inaktiverad som standard och Meet-data lagras enligt lagringsreglerna för Drive. Om du aktiverar lagring i Meet innan du anger lagringsregler för Meet skyddas inte Meet-data från radering. Viss Meet-data kan raderas permanent under detta uppehåll i lagringen eftersom den inte längre skyddas av lagringsregler på Drive.

Vad gäller lagringsregler för Meet?

Meet-lagringsregler gäller för ursprungliga Meet-inspelningar och loggarna för närvaro, chatt, frågor och svar och omröstningar i Meet som är kopplade till inspelade möten.

Kopior av dessa filer, eller versioner som har laddats ned och laddats upp till Drive, omfattas av lagringsregler på Drive. Mötesanteckningar omfattas även av lagringsreglerna för Drive, även när du skapar Meet-specifika lagringsregler och har aktiverat lagring i Meet.

Drive-spärrar gäller alltid för Meet-inspelningar och tillhörande loggar

När du aktiverar Meet-specifika lagringsregler gäller Drive-spärrar fortfarande för Meet-inspelningar och närvaro-, chatt-, fråge- och omröstningsloggar i Meet.

Skapa en anpassad lagringsregel för Meet

1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Lagringföljt avAnpassade reglerföljt avSkapa.
  3. Välj Meet som tjänst och klicka sedan på Fortsätt.
  4. Välj en enhet:
    • Organisationsenhet – tillämpa regeln på en viss organisationsenhet:
      1. Klicka på menyn och välj en organisationsenhet
      2. (Valfritt) Om du vill tillämpa regeln på delade enheter som konton i den valda organisationsenheten är medlemmar i aktiverar du Inkludera resultat från delade enheter.
    • Alla delade enheter – tillämpa regeln på alla delade enheter i organisationen.
    • Specifika delade enheter – tillämpa regeln på en delad enhet som delas med ett visst konto.
      1. Klicka på Lägg till delade enheter.
      2. Ange ett eller flera konton och klicka på Hitta.
      3. Välj en eller flera delade enheter.
      4. Klicka på Lägg till.
  5. Klicka på Fortsätt.
  6. Välj hur länge filer ska lagras:

• Om du vill behålla filer som omfattas av denna regel permanent väljer du På obestämd tid.
    • Så här rensar du filer efter en angiven tid:
      1. Välj Lagringsperiod.
      2. Ange antalet dagar för lagringsperioden, från 1 till 36 500.
      3. Välj när lagringsperioden ska börja:
        1. Om du vill starta lagringen baserat på en händelse som rör en fil klickar du på Start av lagringsperiodföljt avvälj Skapat datum, Ändringsdatum eller Datum för flytt till papperskorgen
        2. Om du vill starta kvarhållningen baserat på en Drive-etiketts datumfältvillkor (se steg 6), klickar du på Start av lagringsperiod följt av välj Datum inställt i fält för etikettdatum. Välj sedan ett datumfält. Lagringstiden för en artikel inleds med värdet i detta datumfält.
      4. Välj vad som ska hända med filerna när lagringsperioden löper ut:
        • Radera enbart borttagna objekt permanent – det här alternativet raderar permanent objekt som har löpt ut som töms från papperskorgen. Användarna har inte åtkomst till dem och förväntar sig inte att behålla dem. Om du bara vill radera filer som redan har tömts från användarens papperskorg väljer du det här alternativet.
        • Radera alla objekt på användarnas enheter permanent, inklusive objekt som inte har raderats permanent – det här alternativet raderar alla objekt som har löpt ut permanent, inklusive objekt i användarnas Drive-mappar. Det kan radera objekt permanent som användarna förväntar sig att behålla. Om du vill radera alla filer permanent, inklusive filer som inte har raderats, väljer du det här alternativet.
          Varning! I Arkiv kan Drive omedelbart radera filer permanent som överskrider lagringsperioden när du ställer in regeln. Data som raderas permanent kan inkludera data som användarna räknar med att behålla. Fortsätt inte till nästa steg förrän du är säker på att regeln är korrekt konfigurerad.
  7. Om du anger en varaktighet väljer du vad som ska hända med data efter att lagringsperioden löper ut:
    • Om du bara vill radera data permanent som användarna har raderat väljer du det första alternativet.
    • Välj det andra alternativet om du vill radera all data permanent. Den här regeln kan radera både borttagen data och data på användarnas enheter permanent.

Varning! Om du har aktiverat dedikerade Meet-regler så gör Arkiv det möjligt för Meet att omedelbart permanent radera data som överskrider lagringsperioden när du skapar en regel. Filerna kan innehålla data som användarna räknar med att behålla. Fortsätt inte till nästa steg förrän du är säker på att regeln är korrekt konfigurerad.

8. Klicka på Skapa. Om du anger en lagringsperiod markerar du bekräftelserutan och klickar på Godkänn.

Ange standardlagringsregeln för Meet

När funktionen är aktiverad gäller standardlagringsregeln för Meet för all Meet-data som inte omfattas av en anpassad regel eller spärr, inklusive inspelningar på Min enhet och på delade enheter.

1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Lagring. Listan över standardregler för lagring öppnas.
  3. Klicka på Meet .
  4. Välj hur länge filer ska lagras:

• Om du vill behålla filer som omfattas av denna regel permanent väljer du På obestämd tid.
    • Så här rensar du filer efter en angiven tid:
      1. Välj Lagringsperiod.
      2. Ange antalet dagar för lagringsperioden, från 1 till 36 500.
      3. Välj när lagringsperioden ska börja:
        1. Om du vill starta lagringen baserat på en händelse som rör en fil klickar du på Start av lagringsperiodföljt avvälj Skapat datum, Ändringsdatum eller Datum för flytt till papperskorgen
        2. Om du vill starta kvarhållningen baserat på en Drive-etiketts datumfältvillkor (se steg 6), klickar du på Start av lagringsperiod följt av välj Datum inställt i fält för etikettdatum. Välj sedan ett datumfält. Lagringstiden för en artikel inleds med värdet i detta datumfält.
      4. Välj vad som ska hända med filerna när lagringsperioden löper ut:
        • Radera enbart borttagna objekt permanent – det här alternativet raderar permanent objekt som har löpt ut som töms från papperskorgen. Användarna har inte åtkomst till dem och förväntar sig inte att behålla dem. Om du bara vill radera filer som redan har tömts från användarens papperskorg väljer du det här alternativet.
        • Radera alla objekt på användarnas enheter permanent, inklusive objekt som inte har raderats permanent – det här alternativet raderar alla objekt som har löpt ut permanent, inklusive objekt i användarnas Drive-mappar. Det kan radera objekt permanent som användarna förväntar sig att behålla. Om du vill radera alla filer permanent, inklusive filer som inte har raderats, väljer du det här alternativet.
          Varning! I Arkiv kan Drive omedelbart radera filer permanent som överskrider lagringsperioden när du ställer in regeln. Data som raderas permanent kan inkludera data som användarna räknar med att behålla. Fortsätt inte till nästa steg förrän du är säker på att regeln är korrekt konfigurerad.
  5. Om du anger en varaktighet väljer du vad som ska hända med data efter att lagringsperioden löper ut:
    • Om du bara vill radera data permanent som användarna har raderat väljer du det första alternativet.
    • Välj det andra alternativet om du vill radera all data permanent. Den här regeln kan radera både borttagen data och data på användarnas enheter permanent.

Varning! Om du har aktiverat dedikerade Meet-regler så gör Arkiv det möjligt för Meet att omedelbart permanent radera data som överskrider lagringsperioden när du sparar regeln. Denna data kan innehålla filer som användarna förväntar sig att behålla. Fortsätt inte till nästa steg förrän du är säker på att regeln är korrekt konfigurerad.

6. Klicka på Spara. Du ombeds bekräfta att du förstår följderna av regeln. Markera rutorna och klicka på Godkänn för att spara regeln.

(Valfritt) Aktivera dedikerade lagringsregler för Meet

Meet-inspelningar lagras per lagringsregler för Drive tills du ändrar Arkiv-inställningarna och aktiverar lagringsregler för Meet.

Så här tillämpar du lagringsregler för Meet på Meet-inspelningar och tillhörande loggar i stället för lagringsregler på Drive:

1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Lagringföljt avInställningar.
  3. Bredvid Meet väljer du Lagras av Meet-regel.
  4. Klicka på Spara.