Spara data för användare som lämnar organisationen

Om en användare lämnar organisationen och du vill behålla eller lagra personens data med Google Arkiv tilldelar du användaren en Arkiverad användarlicens. Anvisningar finns i Hantera tidigare medarbetare och deras uppgifter.

Ta inte bort kontot. Om du tar bort en användare tar du även bort användarens data i Google Workspace, inklusive data i Arkiv. Läs mer

Lagras data från avstängda konton i Arkiv?

Ja, data i avstängda konton lagras i Arkiv. Om en användare har lämnat organisationen tilldelar du personen en Arkiverad användarlicens i stället för att stänga av användarens konto, eller kort efter att du stängt av det. Avstängda konton faktureras på samma sätt som aktiva konton.