Vault-woordenlijst

Dit zijn de belangrijkste termen die u moet kennen als u Google Vault gebruikt.

controlelogboek Een logboek van alle acties die Vault-gebruikers hebben uitgevoerd in een bepaalde periode. Vault-acties worden opgeslagen in een database die niet kan worden verwijderd of gewijzigd door een Vault-gebruiker of door Google terwijl uw Google Workspace-abonnement actief is. Het controlelogboek wordt verwijderd ongeveer 1 maand nadat de Vault-service van uw organisatie wordt uitgezet.
verwijderen Als gebruikers berichten of items in de prullenbak plaatsen. Hiervoor klikken ze in Gmail en Drive op Verwijderen.
definitief verwijderen Als gebruikers de prullenbak leegmaken in Gmail of Drive. Gebruikers kunnen deze gegevens niet herstellen. Als gebruikers Gmail-berichten definitief verwijderen, worden ze gemarkeerd als 'klaar om definitief te verwijderen' (^deleted) uit de productiesystemen van Google.
^deleted Het interne label dat Google toepast op Gmail-berichten die zijn verwijderd uit de map Prullenbak en klaar zijn om definitief te verwijderen. Berichten met het label ^deleted blijven volgens het Gmail-bewaarbeleid 30 dagen bewaard. In die tijd kan een beheerder de gegevens nog herstellen. Gegevens die 30 dagen het label ^deleted hebben en waarvoor geen bewaarregel of bewaarplicht geldt, worden definitief verwijderd uit de systemen van Google.
eDiscovery Het proces om elektronisch opgeslagen informatie die relevant is voor een zaak of onderzoek te identificeren, en de gegevens vervolgens te bewaren, te verzamelen en te analyseren.
exporteren Een downloadbare set Google Workspace-gegevens die overeenkomen met uw zoekopdracht.
Het Gmail-bewaarbeleid van 30 dagen In Gmail zijn berichten die uit de prullenbak zijn verwijderd nog 30 dagen beschikbaar voor Vault-gebruikers via Vault. Dit bewaarbeleid vervangt alle Vault-bewaarregels die gedurende die periode verlopen. Als een bewaarregel is ingesteld zodat berichten na de bewaarperiode definitief worden verwijderd, maar het bewaarbeleid nog niet is verlopen, worden berichten pas definitief verwijderd als het bewaarbeleid voorbij is.
gegevens waarvoor een bewaarplicht geldt Alle gegevens waarop een bewaarplicht is geplaatst. Deze gegevens worden niet verwijderd. Er gelden pas bewaarregels voor als alle bewaarplichten zijn verwijderd.
bewaarplicht Een beleidsregel die u maakt waardoor gegevens niet kunnen worden verwijderd door Google Workspace-services. Bewaarplichten worden meestal gebruikt om gegevens te bewaren voor juridische of onderzoeksdoeleinden:
  • U kunt bewaarplichten instellen op gegevens die eigendom zijn van of zijn gedeeld met specifieke accounts of alle accounts in een bepaalde organisatie-eenheid.
  • Bewaarplichten overschrijven bewaarregels.
  • Gegevens waarvoor een bewaarplicht en een bewaarregel gelden, kunnen pas definitief worden verwijderd nadat de bewaarplicht is verwijderd.
  • Alleen Vault-gebruikers met toegangsrechten voor een kwestie kunnen bewaarplichten beheren en zien wie en wat onder een bewaarplicht valt.
onbepaalde tijd Voor bewaarbeleid zijn de gegevens permanent beschikbaar via Vault totdat u het beleid wijzigt of zolang als uw Google Workspace-abonnement duurt. Gegevens die onbeperkt worden bewaard, blijven niet bewaard nadat uw abonnement is opgezegd of niet is verlengd.
informatiebeheer Het proces van de ontwikkeling en implementatie van het beleid voor bewaring en verwijdering van gegevens voor uw organisatie, in overeenstemming met juridische en wettelijke verplichtingen. In Vault stelt u bewaarregels in om gegevens in ondersteunde services gedurende een bepaalde tijd te bewaren en (optioneel) om de gegevens na die periode te verwijderen.
kwestie Een container voor eDiscovery-activiteit die betrekking heeft op een specifieke zaak of onderzoek.Een kwestie bevat het volgende:
  • Opgeslagen zoekopdrachten (indien aanwezig)
  • Een lijst met accounts waarvoor een bewaarplicht geldt (indien aanwezig)
  • Een lijst met de accounts die toegang hebben tot de kwestie
  • Exportreeksen voor de kwestie
  • Een controlepad voor de kwestie
bericht Een algemene term voor e-mails en geregistreerde chats.
definitief verwijderd Gegevens die definitief zijn verwijderd. Dit zijn gegevens die zijn verwijderd uit de prullenbak van Gmail en Drive.
definitief verwijderen Wanneer gegevens volledig zijn verwijderd uit de productieopslagsystemen van Google. Nadat gegevens definitief zijn verwijderd, zijn ze niet meer beschikbaar in productiesystemen en dus ook niet in Vault.
verwijderen Als berichten uit de prullenbak van Gmail en items uit de prullenbak van Drive worden verwijderd. Deze gegevens worden gemarkeerd als 'klaar om definitief te verwijderen'. Dit is anders dan als gebruikers op Verwijderen klikken in Drive, waarmee de items naar de prullenbak worden verplaatst, maar de items niet worden gemarkeerd als 'klaar om definitief te verwijderen'. Gebruikers hebben geen toegang tot berichten en items die zijn verwijderd, maar Vault-gebruikers kunnen deze gegevens nog wel zoeken en bekijken in Vault.
bewaarregel Een Vault-beleid dat voorkomt dat Google-services gegevens verwijderen die voldoen aan het gespecificeerde bereik en de gespecificeerde voorwaarden. Gegevens kunnen voor een bepaald aantal dagen of voor onbepaalde tijd worden bewaard. Vault-gebruikers kunnen instellen wat er met gegevens gebeurt als de bewaarperiode van een bewaarregel verloopt. Meer informatie
bewaarperiode Het aantal dagen dat gegevens zeker beschikbaar zijn via Vault en niet kunnen worden verwijderd door een Google-service.
Vault-gebruiker Een Google Workspace-gebruiker met de vereiste rechten om Vault-bewaarbeleid in te stellen, bewaarplichten te beheren of gegevens te zoeken en exporteren.