Een bewaarplicht plaatsen op Google Agenda-afspraken

Als onderdeel van uw eDiscovery-projecten voor Google Workspace-gegevens kunt u bewaarplichten gebruiken om Agenda-gegevens voor onbepaalde tijd te bewaren, zodat u voldoet aan wettelijke verplichtingen of bewaarverplichtingen. U kunt een bewaarplicht plaatsen op individuele accounts of op alle accounts in een organisatie-eenheid. Bewaarplichten overschrijven bewaarregels, dus gegevens waarvoor een bewaarplicht geldt, vallen niet onder de normale regels voor gegevensbeheer waardoor gegevens definitief worden verwijderd.

Als uw Google Workspace-beheerder een door Vault ondersteunde licentie van een gebruiker verwijdert, beschermt een bewaarplicht de gegevens van de gebruiker niet meer tegen verwijdering. Gegevens die zijn gemarkeerd voor verwijdering, kunnen onmiddellijk definitief worden verwijderd en kunnen niet worden hersteld. Bekijk hoe u gegevens van gebruikers bewaart.

Belangrijke informatie over bewaarplichten voor Agenda

We raden u aan Aan de slag met bewaarplichten in Google Vault te lezen voordat u bewaarplichten instelt.

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Welke gegevens worden bewaard

Gedekt:

• Primaire agenda-afspraken en -gebeurtenisversies
  • Afwezigheidsafspraken
  • Geboekte afspraken
  • Tijd om te focussen

Belangrijk: Er wordt maar één versie van een gebeurtenis per dag bewaard (de laatste versie die beschikbaar is in de tijdzone UTC). Het aantal versies dat wordt bewaard, hangt af van uw bewaarregels. Ga naar Zoeken in de revisiegeschiedenis van een gebeurtenis voor meer informatie.

Niet gedekt:

• Secundaire agenda-afspraken, zoals feestdagen- of groepsagenda's
  • Tasks
  • Niet-geboekte afspraken
  • Werklocaties

Zie Agenda-afspraken die worden ondersteund in Vault voor meer informatie.

Verwijderde gebeurtenissen waarop een bewaarplicht is geplaatst, zijn altijd zichtbaar in Vault, maar niet zichtbaar voor gebruikers

Als een gebeurtenis waarop een bewaarplicht is geplaatst, wordt verwijderd door een gebruiker of een bewaarregel, heeft de gebruiker geen toegang meer tot de gebeurtenis, maar de gebeurtenis wordt niet definitief verwijderd. Als Vault-beheerder met de juiste rechten kunt u nog steeds gebeurtenissen zoeken, er een voorbeeld van bekijken en de gebeurtenissen exporteren.

Een bewaarplicht plaatsen op Agenda-afspraken

1. Log in op https://vault.google.com.
  2. Als u een kwestie heeft gemaakt, klikt u op Kwestiesand thende kwestie.

Anders maakt u een kwestie. Ga naar Kwesties maken en beheren voor meer informatie.

3. Klik op Bewaarplichtenand thenMaken en voer een unieke naam in voor de bewaarplicht.
  4. Klik op Service kiezenand thenAgendaand thenDoorgaan.
  5. Selecteer het bereik van de bewaarplicht:
  6. Klik op Maken.

Een bewaarplicht bewerken

U kunt bepaalde parameters voor de bewaarplicht wijzigen, maar u kunt de service of het bereiktype niet wijzigen (u kunt Agenda bijvoorbeeld niet wijzigen in een andere service of een account wijzigen in een organisatie-eenheid).

1. Log in op https://vault.google.com.
  2. Klik op Kwestiesand thende kwestie die de bewaarplicht bevat.
  3. Klik op Bewaarplichtenand thende naam van de bewaarplicht.
  4. Klik op Bereik en voeg accounts toe of verwijder deze, of wijzig de organisatie-eenheid.
  5. Klik op Opslaan.

Een bewaarplicht verwijderen

Belangrijk: Als u een bewaarplicht verwijdert, is het normale bewaarbeleid onmiddellijk van toepassing. Vault verwijdert content die na de vervaldatum van de bewaarregel valt in de volgende verwijderingscyclus.

1. Log in op https://vault.google.com.
  2. Klik op Kwestiesand thende kwestie die de bewaarplicht bevat.
  3. Klik op Bewaarplichten.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de naam van de bewaarplicht en klik op Verwijderenand thenVerwijderen.