Slik finner du de beste billettprisene med Google Flyreiser

Google Flyreiser inneholder funksjoner som gjør det enklere å finne de beste billettprisene for tidsrommet du ønsker å reise i.

Når du søker etter flyreiser, sorterer Google Flyreiser automatisk resultatene etter «Beste flyreiser». Denne rekkefølgen viser hva som gir deg best valuta for pengene basert på blant annet pris, varighet og tidspunkt. Det finnes imidlertid flere verktøy du kan bruke til å finne den beste prisen.

Hvordan rangerer vi «Beste utgående flyvninger»?

Rangeringen av disse flyreisene avgjøres ved å balansere pris mot bekvemmelighet. Vi ser på faktorer som flytid, antall mellomlandinger og eventuelle flyplassbytter. Vi kan også inkludere direkteruter fra flyselskaper vi ikke har prisinformasjon for, men disse reiserutene vises alltid lengst ned.

For å vise deg disse resultatene sammenligner Google Flyreiser tilbud fra over 300 reisepartnere, inkludert flyselskaper, reisebyråer på nettet og innsamlere. Det er ikke sikkert at alle tilgjengelige tilbud vises i resultatene.

Reisepartnere kan ikke betale Google for å få med flyreisene sine i resultatene, og rekkefølgen påvirkes ikke av forholdet mellom Google og disse partnerne.

Hvordan rangerer vi «Andre utgående flyvninger»?

Vi rangerer disse flyreisene etter pris, i stigende rekkefølge. Reiseruter uten priser vises etter resultatene med priser.

Slik rangerer vi linker til bestillingssider

Google Flyreiser-algoritmen for rangering av linker tar hensyn til flere faktorer som vektes ulikt, for eksempel følgende:

• om linken inneholder en pris
  • prisen som tilbys av partneren på Google Flyreiser
  • om linken fører til et flyselskap eller et reisebyrå på nettet
    • at Google har som mål å vise treff for både flyselskaper og reisebyråer på nettet blant toppresultatene (selv om Googles data viser at brukere foretrekker linker til flyselskaper)
  • linktypen og -kvaliteten, der det skilles mellom overfladiske linker og dyplinker
    • om brukere må velge reiserute på nytt på partnerens nettsted
  • Hvorvidt linken som er integrert i Google Flyreiser, fører til et mobilvennlig nettsted.

Hvorfor står enkelte priser med grønn skrift?

Vi tar hensyn til flere faktorer når vi rangerer flyreiser og linker til bestillingssider, men vi ser at pris er veldig viktig for mange brukere. Vi bruker grønn skrift for å fremheve de rimeligste fly- og bestillingsalternativene, slik at de blir lettere å finne.

Disse fly- og bestillingsalternativene er basert på pris sammenlignet med det billigste alternativet samt hvor mange alternativer som er tilgjengelig totalt sett.

Når bør du bestille flyreisen?

Tips-delen kan inneholde informasjon om hvorvidt du får et godt tilbud.
  • Prisene faller sannsynligvis ikke før du bestiller: Dette tipset vises når Google Flyreiser kan forutsi med høy grad av sikkerhet at prisene for turen ikke kommer til å gå ned mellom tidspunktet for søket ditt og flyavgangen. Denne forutsigelsen er basert på en analyse av prisutviklingen for tidligere flyreiser, men det er alltid en mulighet for at fremtidige priser ikke utvikler seg som forventet. (På mobilenheter kan det hende denne meldingen vises i «Bestill snart»-delen.)
  • Prisene er lavere enn vanlig: Dette tipset vises når prisene for turen er betydelig lavere enn forventet basert på en analyse av tidligere priser for lignende turer. Når du klikker på tipset, ser du hvilke faktorer Google Flyreiser har brukt til å avgjøre hvorfor prisen er lavere enn normalt.
  • Prisene kommer sannsynligvis til å øke: Det kan også hende du ser et tips om at prisene sannsynligvis kommer til å øke med et visst beløp i løpet av de neste dagene. Dette vises når Google Flyreiser kan forutsi med høy grad av sikkerhet at prisene kommer til å øke, og omtrent hvor mye de kommer til å øke med. Denne forutsigelsen er basert på en analyse av prisutviklingen for tidligere flyreiser, men det er alltid en mulighet for at fremtidige priser ikke utvikler seg som forventet. (På mobilenheter kan det hende dette vises i «Bestill nå»-delen.)

Sjekk når og hvor du kan fly

• Datoer: Du merker kanskje at flyprisene varierer avhengig av hvilken ukedag du velger. Klikk på Datoer for å se hvilke reisedatoer som har de beste billettprisene.
  • Prisdiagram: Hvis du er fleksibel med tanke på reisedatoer, kan du klikke på Prisdiagram for å se prisvariasjoner innenfor en måned eller uke. I denne delen kan du også velge å spore flyreiser og priser.
  • Flyplasser: I Flyplasser-delen ser du hvilke flyplasser som eventuelt har lavere billettpriser, samt hva prisene er.