Näin löydät parhaat hinnat Google Lennoilla

Google Lentojen hakuominaisuuksilla löydät parhaat hinnat haluamallesi ajalle.

Kun etsit lentoja, Google Lennot näyttää automaattisesti parhaat lennot järjestettynä hinnan, lennon keston, vuorokaudenajan ja muiden tekijöiden mukaan. Parhaan hinnan löytämiseen on myös muita tapoja.

Näin määritämme parhaiden lähtevien lentojen sijoituksen

Lentojen järjestys perustuu hintaan ja matkustusmukavuuteen (esim. lennon kesto sekä välilaskujen ja lentokenttävaihtojen määrä). Tuloksissa voi näkyä välilaskuttomia matkasuunnitelmia sellaisilta lentoyhtiöiltä, joiden hintatietoja ei ole saatavilla. Nämä matkasuunnitelmat näkyvät aina alimmaisena.

Google Lennot esittää sinulle tuloksia vertaamalla yli 300 matkapalvelukumppanin (lentoyhtiöt, matkatoimistot ja koontipalvelut) tarjouksia. Tulokset eivät välttämättä sisällä kaikkia saatavilla olevia tarjouksia.

Matkapalvelukumppanit eivät maksa Googlelle lentojensa näkyvyydestä, eikä Googlen yhteistyö näiden kumppaneiden kanssa vaikuta lentojen järjestykseen.

Näin määritämme muiden lähtevien lentojen sijoituksen

Lennot näkyvät hinnan mukaan nousevassa järjestyksessä. Matkasuunnitelmat, joissa ei ole hintoja, näkyvät hinnoiteltujen tulosten alapuolella.

Varauslinkkien sijoitukset

Google Lentojen algoritmi huomioi esimerkiksi seuraavat tekijät erilaisin painoarvoin:

• Hinta sisältyy linkkiin.
  • Kuinka pientä tai suurta hintaa kumppani tarjoaa Google Lennoissa.
  • Ohjaako linkki lentoyhtiön vai matkatoimiston sivustolle.
    • Googlen datan mukaan käyttäjät suosivat lentoyhtiöitä, mutta Google pyrkii sisällyttämään kärkituloksiin sekä lentoyhtiöitä että matkatoimistoja.
  • Minkätyyppinen linkki on, ja kuinka laadukas se on. Esimerkiksi yksinkertaisempia linkkejä käsitellään eri tavalla kuin täsmälinkkejä.
    • Käyttäjän ei tarvitse valita matkasuunnitelmaa uudelleen kumppanin verkkosivustolla.
  • Google Lentoihin integroitu linkki johtaa mobiiliystävälliselle sivustolle.

Miksi jotkin hinnat ovat vihreitä

Ymmärrämme, että hinta on erittäin tärkeä tekijä monille käyttäjille, vaikka lentojen ja varauslinkkien sijoituksessa huomioidaan myös monia muita tekijöitä. Edullisimmat lennot ja varausvaihtoehdot korostetaan vihreällä fontilla, jotta ne löytyvät helpommin.

Edullisimmat lento- ja varausvaihtoehdot perustuvat niiden hintaan suhteessa edullisimpaan vaihtoehtoon ja kaikkien saatavilla olevien vaihtoehtojen kokonaismäärään.

Varausajalla on väliä

Vinkit-osiossa voi olla lisätietoja siitä, miten hyvä hinta on.
  • Hinnat eivät todennäköisesti laske ennen varaamista: Tämä vinkki näkyy, kun Google Lennot ennakoi, etteivät hinnat erittäin todennäköisesti laske hakuajankohdan ja lennon lähtöajan välillä. Arvio perustuu aiempien lentojen hinnanmuutoksiin, mutta jatkossa hinnat voivat kehittyä eri tavalla. (Mobiililaitteella tämä vinkki saattaa näkyä Varaa pian ‑osiossa.)
  • Hinnat ovat tavallista edullisemmat: Tämä vinkki näkyy, kun matkan hinnat ovat selvästi odotettua alemmat vastaavien matkojen aiempiin hintoihin verrattuna. Klikkaamalla vinkkiä näet, millä perusteilla Google Lennot arvioi, että hinta on tavallista edullisempi.
  • Hinnat todennäköisesti nousevat: Vinkin yhteydessä saattaa myös näkyä, kuinka paljon hinnat todennäköisesti nousevat seuraavien päivien aikana, jos Google Lennot pystyy arvioimaan suurella todennäköisyydellä hintojen nousun lisäksi myös summan, jolla hinnat nousevat. Arvio perustuu aiempien lentojen hinnanmuutoksiin, mutta jatkossa hinnat voivat kehittyä eri tavalla. (Mobiililaitteella tämä vinkki saattaa näkyä Varaa pian ‑osiossa.)

Matkustusajalla ja kohteella on väliä

• Päivämäärät: Saatat huomata, että lentojen hinnat vaihtelevat viikonpäivän mukaan. Klikkaa Päivämäärät, niin näet, minä päivinä hinnat ovat edullisimmat.
  • Hintakaavio: Jos matkustuspäivissäsi on joustoa, voit katsella hintojen kehitystä kuukausittain tai viikoittain hintakaaviosta. Tässä osiossa voit myös valita lentojen ja hintojen seurannan.
  • Lentokentät: Lentokentät-osiossa näkyy, jos hinnat ovat edullisemmat lennettäessä eri lentokentille. Tässä osiossa näkyvät myös lentojen hinnat eri lentokentille.