Google Translate downloaden en gebruiken

Met de Google Translate-app kun je (handgeschreven) tekst, foto's en spraak vertalen in meer dan honderd talen. Je kunt Translate ook op het web gebruiken.

Stap 1: De Google Translate-app downloaden

Download de Google Translate-app voor Android om aan de slag te gaan.

Opmerking: Als je afbeeldingen met je camera wilt vertalen in alle ondersteunde talen, moet je apparaat een camera met autofocus hebben en een dual-core CPU bevatten met ARMv7. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor technische informatie.

Stap 2: Google Translate instellen

Tip: In versie 6.10 en hoger kun je een donker thema gebruiken in de Translate-app.

Wanneer je Google Translate voor het eerst opent, word je gevraagd je voorkeurstaal te kiezen en de taal die je het vaakst vertaalt. Als je een keuze wilt maken uit de beschikbare talen, tik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.

Als je beide talen wilt downloaden voor offline gebruik, laat je 'Offline vertalen' aangevinkt. Als een van beide talen niet kan worden gedownload, staat er 'Niet offline beschikbaar'.

Opmerking: Als je een taal wilt downloaden, moet je standaard verbinding hebben met een wifi-netwerk.

Google Translate gebruiken op het internet

Ga naar Google Translate om Google Translate op het web te gebruiken.