Google Translate downloaden en gebruiken

Met de Google Translate-app kun je (handgeschreven) tekst, foto's en spraak vertalen in meer dan honderd talen. Je kunt Translate ook op internet gebruiken.

Stap 1: De Google Translate-app downloaden

Download de Google Translate-app voor Android om aan de slag te gaan.

Opmerking: Als u afbeeldingen met uw camera wilt vertalen in alle ondersteunde talen, moet uw apparaat een camera met autofocus hebben en een dual-core CPU bevatten met ARMv7. Raadpleeg de instructies van uw fabrikant voor technische informatie.

Stap 2: Google Translate instellen

Wanneer u Google Translate voor het eerst opent, wordt u gevraagd uw voorkeurstaal te kiezen en de taal die u het vaakst vertaalt. Als u een keuze wilt maken uit de beschikbare talen, tikt u op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.

Als u beide talen wilt downloaden voor offline gebruik, laat u 'Offline vertalen' aangevinkt. Als een van beide talen niet kan worden gedownload, staat er 'Niet offline beschikbaar'.

Opmerking: Als u een taal wilt downloaden, moet u standaard verbinding hebben met een wifi-netwerk.

Google Translate gebruiken op internet

U kunt ook naar de pagina van Google Translate gaan om Google Translate op internet te gebruiken.