Översätta text i andra appar

Du kan översätta text i andra appar med appen Google Översätt. Gör så här:

När Översätt med ett tryck är aktiverat kan du kopiera text från en app på din Android-enhet och översätta den till ett annat språk. Översätt med ett tryck kan bara översätta text i en app, inte bilder.

Obs! Texten som du har kopierat skickas till Google för översättning först när du trycker på ikonen för Google Översätt.

Aktivera eller inaktivera Översätt med ett tryck

1. Öppna appen Översätt Appen Översätt.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan Inställningar.
  3. Tryck på Översätt med ett tryck och sedan Aktivera.

Tips! När du använder Översätt med ett tryck för första gången öppnas eventuellt ett popup-fönster med texten Visa ovanpå andra appar. Tryck på Tillåt visning ovanpå andra appar om du vill fortsätta.

Använda Översätt med ett tryck

1. Öppna en app med text som du kan kopiera.
  2. Markera den text du vill översätta och sedan Kopiera.
  3. Tryck på Google Översätt Appen Översätt på den aktuella skärmen.
  4. Välj vilket språk du vill översätta till.

Tips! Om du vill ignorera bubblan Översätt med ett tryck kan du hålla och dra ned den till skärmens nederkant Du kanske måste uppdatera appen till den senaste versionen. Du behöver inte öppna appen Google Översätt för att använda Översätt med ett tryck.