Översätta text i andra appar

Du kan översätta text i andra appar med appen Google Översätt.

Med Översätt med ett tryck kan du kopiera text i en app och få den översatt till ett annat språk. Texten du kopierar skickas inte till Google för översättning förrän du trycker på Google Översätt Appen Översätt.

Obs! Översätt med ett tryck fungerar med text, inte med bilder.

Aktivera eller inaktivera Översätt med ett tryck

1. Öppna Översätt-appen Appen Översätt på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn uppe till höger och sedan Inställningar Settings.
  3. Tryck på Översätt med ett tryck och sedan Aktivera.
    • Android 10 eller senare: Tryck på Klistra in .
    • Pixel 6 eller senare: Du kan aktivera Visa flytande ikon så att du kan få översättningar snabbt.

Tips! Första gången du använder Översätt med ett tryck kan ett popupfönster öppnas med frågan om funktionen ska visas ovanpå andra appar. Tryck på Tillåt om du vill fortsätta.

Använda Översätt med ett tryck

Med Översätt med ett tryck kan du översätta text i appar utan att behöva öppna Google Översätt-appen.

1. Öppna en app med text som du kan kopiera.
  2. Markera den text du vill översätta och sedan Kopiera.
  3. Tryck på Google Översätt Appen Översätt på den aktuella skärmen.
  4. Välj vilket språk du vill översätta till.

Tips! Om du vill ta bort bubblan Översätt med ett tryck kan du hålla kvar fingret på den och sedan dra den till skärmens nederkant. Du kanske måste uppdatera appen till den senaste versionen.