Tekst in andere apps vertalen

Je kunt tekst in andere apps vertalen met de Google Translate-app.

Met Tik om te vertalen kun je tekst uit een app kopiëren en vertalen naar een andere taal. Gekopieerde tekst wordt alleen ter vertaling naar Google gestuurd nadat je op Google Translate Translate-app hebt getikt.

Belangrijk: Tik om te vertalen werkt met tekst, niet met afbeeldingen.

Tik om te vertalen aan- of uitzetten

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Menu  en dan Instellingen Settings.
  3. Tik op Tik om te vertalen en dan Aanzetten.
    • Voor Android 10 en hoger: Tik op Plakken .
    • Voor de Pixel 6 en hoger: Zet Zwevend icoon weergeven aan voor snelle vertalingen.

Tip: De eerste keer dat je Tik om te vertalen gebruikt, kan er een pop-up worden weergegeven met de vraag of je Weergeven vóór andere apps wilt gebruiken. Tik op Toestaan om door te gaan.

Tik om te vertalen gebruiken

Met Tik om te vertalen kun je tekst vertalen vanuit apps. Je hoeft de Google Translate-app niet te openen.

1. Open een app met tekst die je kunt kopiëren.
  2. Selecteer de tekst die je wilt vertalen en dan Kopiëren.
  3. Tik in het huidige scherm op Google Translate Translate-app.
  4. Kies de gewenste taal.

Tip: Als je de ballon Tik om te vertalen wilt sluiten, kun je die vasthouden en naar de onderkant van het scherm slepen. Het kan zijn dat je je app moet updaten naar de nieuwste versie.