Tekst in andere apps vertalen

U kunt tekst in andere apps vertalen met de Google Translate-app. Ga hiervoor als volgt te werk:

Als 'Tik om te vertalen' is ingeschakeld, kun je tekst kopiëren vanuit een app op je Android-apparaat en deze tekst met één tik vertalen naar een andere taal. 'Tik om te vertalen' kan alleen tekst vertalen in een app, niet in afbeeldingen.

Belangrijk: Tekst die je hebt gekopieerd, wordt pas ter vertaling naar Google gestuurd nadat je op het pictogram van Google Translate hebt getikt.

'Tik om te vertalen' in- of uitschakelen

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Tik om te vertalen en dan Inschakelen.

Tip: Als je 'Tik om te vertalen' voor het eerst gebruikt, kan er een pop-up worden weergegeven met de tekst 'Weergeven vóór andere apps'. Tik op Weergeven vóór andere apps toestaan om door te gaan.

'Tik om te vertalen' gebruiken

1. Open een app met tekst die je kunt kopiëren.
  2. Selecteer de tekst die je wilt vertalen en dan Kopiëren.
  3. Tik in het huidige scherm op Google Translate Translate-app.
  4. Kies de gewenste taal.

Tip: Als je de ballon 'Tik om te vertalen' wilt sluiten, kun je die vasthouden en naar de onderkant van het scherm slepen. Het kan zijn dat je je app moet updaten naar de nieuwste versie. Je hoeft de Google Translate-app niet te openen om 'Tik om te vertalen' te gebruiken.