Oversett bilder

Du kan bruke kameraet på telefonen din til å oversette tekst rundt deg med Oversetter-appen. Du kan for eksempel oversette skilt eller håndskrevne notater.

Oversett tekst i bilder

Du kan oversette tekst i bilder du allerede har tatt. Du kan også ta et nytt bilde i Oversetter-appen og oversette tekst i det nye bildet.

1. På Android-enheten din åpner du Google Oversetter-appen Oversetter-appen.
  2. Hvis det er nødvendig, velger du språkene.
    • Øverst til venstre velger du Gjenkjenn språk eller språket du vil oversette.
    • Øverst til høyre velger du et språk du kan.
  3. Under tekstfeltet trykker du på Kamera Fotokamera.
    • For å oversette hele teksten umiddelbart, trykk på Umiddelbart Instant.
    • For å oversette bare deler av dokumentet, trykk på Skann Skann og så  trykk på det runde ikonet over skanneikonet og så bruk fingeren til å fremheve teksten du vil oversette, eller trykk på Velg alt.
    • For å oversette et bilde du har tatt tidligere, trykk på Importér Importér nederst til høyre.
  4. Bruk fingeren til å fremheve teksten du vil oversette, eller trykk på Velg alt.

Slå «Forbedre kamerakilden» på eller av

Når du bruker Skann Skann eller Importér Importér til å oversette bilder i Oversetter-appen, sendes disse bildene til Google for tekstgjenkjenning. For å tillate at Google beholder bilder for fremtidig produktforbedring, kan du slå på «Forbedre kamerakilden».

Slik slår du «Forbedre kamerakilden» på eller av:

1. På Android-enheten din åpner du Google Oversetter-appen Oversetter-appen.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Innstillinger og så Databruk.
  3. Slå Forbedre kamerakilden på eller av.

Oversett hva du ser gjennom kameraet ditt

For enkelte språk kan du oversette tekst ved å peke med telefonens kameralinse. Oversettelser av liten, dårlig opplyst eller stilisert tekst kan være unøyaktige.

1. På Android-enheten din åpner du Google Oversetter-appen Oversetter-appen.
  2. Hvis det er nødvendig, velger du språkene.
    • Øverst til venstre velger du Gjenkjenn språk eller språket du vil oversette.
    • Øverst til høyre velger du et språk du kan.
  3. Trykk på Kamera Fotokamera.
    • Hvis det er nødvendig, trykker du på Umiddelbart Instant nederst.
  4. Rett kameraet mot teksten du vil oversette.

Tips: Hvis det er nødvendig, kan du trykke på Sett oversettelse på pause eller Fortsett oversettelse.

Støttede kildespråk

Nedenfor ser du språkene du kan oversette fra:

afrikaans
albansk
arabisk
aserbajdsjansk
baskisk
hviterussisk
bengali
bosnisk
bulgarsk
katalansk
cebuano
chichewa
kinesisk
korsikansk
kroatisk
tsjekkisk
dansk
nederlandsk
engelsk
esperanto
estisk
filippinsk
finsk
fransk
frisisk
galisisk
tysk
gresk
haitisk kreol
hausa
hawaiisk
hindi
hmong
ungarsk
islandsk
igbo
indonesisk
irsk
italiensk
japansk
javanesisk
kasakhisk
koreansk
kurdisk
kirgisisk
latinsk
latvisk
litauisk
luxembourgsk
makedonsk
gassisk
malayisk
maltesisk
maori
marathi
mongolsk
nepalsk
norsk
pashto
persisk
polsk
portugisisk
rumensk
russisk
samoansk
skotsk-gælisk
serbisk
sesotho
shona
sindhi
slovakisk
slovensk
somali
spansk
sundanesisk
svensk
swahili
tadsjikisk
thai
tyrkisk
ukrainsk
urdu
usbekisk
vietnamesisk
walisisk
xhosa
joruba
zulu

Støttede målspråk

Du kan oversette kildespråket til alle språkene som støttes av Google Oversetter.