Vertalingen opslaan

Je kunt je Google Translate-geschiedenis opslaan om de betekenis te vinden van woorden of zinnen die je vertaalt. Je kunt vertalingen van maximaal 300 tekens markeren en opslaan. Je opgeslagen vertalingen worden gesynchroniseerd op al je apparaten.

Belangrijk: Log in op je Google-account om je vertaalgeschiedenis op Google Translate op te slaan.

Een woord of woordgroep opslaan

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik naast een vertaling op Markeren met ster Toevoegen aan taalgids.

Opgeslagen vertalingen zoeken en verwijderen

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Taalgids.
  3. Als je een woord of zin wilt verwijderen, tik je ernaast op Met ster markeren Verwijderen uit taalgids.

Opgeslagen vertalingen exporteren

Je kunt vertalingen exporteren uit je taalgids op een computer.

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar Google Translate.
  2. Tik onder de tekstvakken op Opgeslagen Verwijderen uit taalgids.
  3. Klik rechtsboven op Exporteren naar Google Spreadsheets Export to Google Sheets.
Tip: Je kunt je vertalingen ook alfabetisch sorteren of op aanmaakdatum. In Translate worden je artikelen automatisch gesorteerd volgens de meest recente datum.