Translate-geschiedenis vinden en beheren

Je kunt je Google Translate-geschiedenis opslaan om de betekenis te vinden van woorden of zinnen die je vertaalt. Je opgeslagen vertalingen worden op al je apparaten gesynchroniseerd.

De Translate-app synchroniseert je geschiedenis van je apparaat naar de cloud. Als je bent ingelogd, worden je vertalingen automatisch opgeslagen in de cloud. Je kunt je opgeslagen geschiedenis beheren via Mijn activiteit.

Belangrijk: Als je geen cloudgeschiedenis in de app wilt gebruiken, moet je uitloggen van je account. Nadat je bent uitgelogd, kun je alleen je geschiedenis op het apparaat bekijken.

Je vertaalgeschiedenis weergeven

1. Open de Translate-app Translate-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op het accountmenu Account Info en dan History Geschiedenis.
  3. Tik op een eerdere vertaling om de resultatenpagina te openen.

Tip: Als je een eerdere vertaling aan je taalgids wilt toevoegen, tik je op de pagina Geschiedenis op de ster Star Rate naast de invoer.

Eén vertaling verwijderen

1. Open de Translate-app Translate-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op het accountmenu Account Info en dan History Geschiedenis.
  3. Swipe naar links op een item om de knop Verwijderen te bekijken.
  4. Tik op Verwijderen om de vertaling te verwijderen.

Tip: Als je een invoer per ongeluk hebt verwijderd, kun je het volgende doen op de pagina Geschiedenis:

• Tik bovenaan bij het overloopmenu Overflow en dan Vertaling ongedaan maken.
  • Als je de verwijdering ongedaan wilt maken, schud je met je telefoon. Tik daarna op Ongedaan maken.

De geschiedenis van vandaag verwijderen

1. Open de Translate-app Translate-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op het accountmenu Account Info en dan History Geschiedenis.
    • Als je bent ingelogd, tik je bovenaan op het overloopmenu Overflow en danGeschiedenis beheren en dan Menu pijl-omlaag verwijderen en dan Vandaag verwijderen.

Je hele geschiedenis verwijderen

1. Open de Translate-app Translate-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op het accountmenu Account Info en dan History Geschiedenis.
    • Als je bent ingelogd, tik je bovenaan op het overloopmenu Overflow en dan Geschiedenis beherenen dan Menu pijl-omlaag verwijderenen dan Alles verwijderen.
    • Als je niet bent ingelogd, tik je bovenaan op het overloopmenu Overflow en dan Volledige geschiedenis wissen.

Web- en app-activiteit aanzetten

Als je je gegevens met je account wilt opslaan in de Translate-app, moet je Web- en app-activiteit aanzetten.

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik bovenaan op Accountmenu Account Info en dan History Geschiedenis.
  3. Tik op het overloopmenu Overflow en dan Geschiedenis beheren.
  4. Zet op het tabblad Bedieningselementen de optie Web- en app-activiteit aan.

Als je Web- en app-activiteit hebt uitgezet, kun je je geschiedenis vinden en verwijderen, maar kun je geen nieuwe items meer maken. Bovenaan de geschiedenislijst staat een kaart die Mijn activiteit opent.