Translate-geschiedenis vinden en beheren

Je kunt je Google Translate-geschiedenis opslaan om de betekenis te vinden van woorden of zinnen die je vertaalt. Je opgeslagen vertalingen worden op al je apparaten gesynchroniseerd.

De Translate-app synchroniseert je geschiedenis van je apparaat naar de cloud. Als je bent ingelogd, worden je vertalingen automatisch opgeslagen in de cloud. Je kunt je opgeslagen geschiedenis beheren via Mijn activiteit.

Belangrijk: Als je geen cloudgeschiedenis in de app wilt gebruiken, moet je uitloggen van je account. Nadat je bent uitgelogd, kun je alleen je geschiedenis op het apparaat bekijken.

Een woord of woordgroep opslaan

1. Log in op je computer bij Google Translate.
  2. Vertaal een woord of zin.
  3. Klik aan de rechterkant op Vertaling markeren met ster Vertaling markeren met ster.

Opgeslagen vertalingen zoeken en exporteren

1. Log in op je computer bij Google Translate.
  2. Klik onder de tekstvakken op Opgeslagen Opgeslagen.
  3. Klik rechtsboven op Exporteren naar Google Spreadsheets Export to Google Sheets.

Je vertaalgeschiedenis opslaan

1. Log in op je computer bij Google Translate.
  2. Klik op Geschiedenis Geschiedenis.
  3. Selecteer in het zijvenster aan de rechterkant de vertalingen die je wilt opslaan.
  4. Klik op Vertaling markeren met ster Vertaling markeren met ster.
Tip: Klik op Opgeslagen Opgeslagen om je opgeslagen vertalingen te bekijken.

Je vertaalgeschiedenis vinden en verwijderen

Je kunt je vertaalgeschiedenis vinden en verwijderen via de Google Translate-app of in je webbrowser.

Eerdere vertalingen zoeken

1. Ga op je computer naar Google Translate.
  2. Klik onderaan op Geschiedenis Geschiedenis.

Je geschiedenis verwijderen

Volledige geschiedenis verwijderen

1. Ga op je computer naar Google Translate.
  2. Klik onderaan op Geschiedenis Geschiedenis.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op Geschiedenis wissen.

Specifieke geschiedenisitems verwijderen

1. Ga op je computer naar Google Translate.
  2. Klik onderaan op Geschiedenis Geschiedenis.
  3. Klik naast het geschiedenisitem op Menu Meer.
  4. Klik op Uit geschiedenis verwijderen.