Oversett tekst

Du kan bruke Google Oversetter-appen til å oversette skrevne ord og fraser. Du kan også bruke Google Oversetter i nettlesere, for eksempel Chrome eller Firefox. Finn ut mer om Google Oversetter i nettlesere.

Viktig: Du må tillate bruk av JavaScript for å oversette i Chrome på mobilenheter. Finn ut hvordan du slår på JavaScript.

Oversett tekst

1. Åpne Google Oversetter på en datamaskin.
  2. Øverst på skjermen velger du språkene du vil oversette.
    • Fra: Velg et språk, eller velg Gjenkjenn språk .
    • Til: Velg språket du vil oversette til.
  3. I tekstboksen til venstre skriver du inn teksten du vil ha oversatt.
  4. Velg det du vil gjøre:
    1. Slå opp detaljer: For å se tilgjengelige detaljer for hvert resultat, for eksempel definisjoner, eksempler eller andre oversettelser, klikk på Slå opp detaljer. Dette er foreløpig bare tilgjengelig for utvalgte språk.
    2. Lytt: For å høre oversettelsen, klikk på Lytt Lytt. For å endre lydhastigheten, klikk på Innstillinger Settings øverst til høyre, og velg Vanlig, Langsom eller Langsommere.
    3. Kopiér: For å kopiere oversettelsen til utklippstavlen, klikk på Kopier oversettelsen Kopiér.
    4. Vurder eller endre: Foreslåtte endringer kan bidra til å forbedre oversettelsene. For å vurdere en oversettelse eller foreslå en endring, klikk på Liker eller Liker ikke .
    5. Del: For å sende oversettelsen via e-post eller Twitter, klikk på Del oversettelsen Del.

Viktig: Enkelte ord kan bety flere ting. For å få oversettelsen til å gjenspeile riktig mening, skriv ordet i en frase eller setning.

Oversett lengre tekst

Du kan oversette opptil 5000 tegn om gangen når du kopierer og limer inn tekst.

1. Åpne Google Oversetter på en datamaskin.
  2. Øverst på skjermen velger du språket du vil oversette til og fra.
    • Fra: Velg et språk, eller trykk på Gjenkjenn språk.
    • Til: Velg språket du vil oversette til.
  3. Kopier og lim inn teksten i tekstboksen.
  4. Du kan gå gjennom deler av den oversatte teksten. På raden nederst klikker du på Tilbake Tilbake eller Forover .

Tips: Du kan også oversette dokumenter og nettsteder.