Hämta språk som du vill använda offline

Du kan ladda ned språk till enheten. Då behöver du inte vara ansluten till internet för att kunna översätta dem.

När du har laddat ned ett språk kan du kanske översätta språket om du tittar genom kameralinsen på enheten. Visa vilka språk kan översättas med hjälp av snabböversättning med kameran.

Välja och ladda ned språk

1. Kontrollera att du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk.
  2. Öppna appen Översätt Appen Översätt.
  3. Tryck på språket högst upp till höger eller vänster.
  4. Tryck på Ladda ned Ladda ned bredvid språket du vill ladda ned. Om språket inte visas där går det inte att ladda ned.
  5. Tryck på Ladda ned när du blir ombedd att ladda ned språkfilen.

När ett språk har sparats på enheten visas ikonen Nedladdat Downloaded bredvid det.

Ladda ned språk utan Wi-Fi

Du kan ange att Översätt ska ladda ned språk utan en Wi-Fi-anslutning. Språkfilerna är små, men dina operatörskostnader kan påverkas om du inte laddar ned dem via Wi-Fi.

1. Öppna appen Översätt Appen Översätt.
  2. Tryck på menyn Meny.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar.
  4. Tryck på Dataanvändning.
  5. Tryck på Hämta filer för översättning offline.
    • Om du alltid vill bli tillfrågad innan du laddar ned utan Wi-Fi trycker du på Fråga innan hämtningen startas.
    • Om du alltid vill använda mobildata för nedladdningar när Wi-Fi inte är tillgängligt trycker du på Använd Wi-Fi eller mobilnät.

Uppdatera eller ta bort språk

1. Kontrollera att du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk.
  2. Öppna appen Översätt Appen Översätt.
  3. Tryck på menyn Meny följt av Översättning offline.
  4. Nu visas en lista över tillgängliga språk.
    • Om du vill uppgradera ett språk till ett språkpaket av högre kvalitet trycker du på Uppgradera bredvid språket.
    • Om du vill uppdatera ett språk på din enhet trycker du på Uppdatera bredvid språket.
    • Om du vill radera ett språk på enheten trycker du på Ta bort Ta bort hämtat paket. När du tillfrågas om du vill ta bort offlinepaketet trycker du på Ta bort.