Vertalen via handgeschreven invoer of virtueel toetsenbord

Je kunt letters of zinnen met de hand schrijven en de vertaling bekijken via de Translate-app. Dit is handig als de letters of symbolen die je wilt vertalen, niet beschikbaar zijn op je toetsenbord.

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik linksboven op de pijl omlaag Pijl-omlaag en dan de taal waaruit je wilt vertalen.
  3. Tik rechtsboven op de pijl omlaag Pijl-omlaag en dan de taal waarnaar je wilt vertalen.
  4. Tik rechtsboven op Handschrift Handschrift.
    • Als de knop grijs wordt weergegeven, werkt handgeschreven invoer niet voor die taal.
  5. Schrijf een teken, woord of zin onder 'Schrijf hier'. Als je ophoudt met schrijven, geeft Translate de beste overeenkomst weer.
    • Als je spaties wilt invoegen, tik je op Spatie Spatie.
    • Als je letters wilt verwijderen, tik je op Backspace Backspace.
    • Als je getypte tekst wilt verwijderen, tik je op Ongedaan maken Ongedaan maken.
  6. Tik op Vertalen Translate als je klaar bent.

Opmerking: Als je het formaat van het vak voor handgeschreven invoer wilt aanpassen, tik je op Slepen en houd je het vast Slepen. Daarna sleep je dit omhoog of omlaag op het scherm.