Översätta talat språk

Om det finns en mikrofon på enheten kan du översätta talade ord och fraser. På vissa språk kan du få översättningen uppläst.

Viktigt! Vi rekommenderar att du använder hörlurar när du använder en skärmläsare med uppläsning eftersom rösten kan göra det svårare att höra talet som ska transkriberas.

Översätta med mikrofon

Obs! Vilka språk som stöds beror på webbläsaren. Du kan översätta med mikrofon i Chrome medan Safari och Edge har begränsat stöd.

1. Ge webbläsaren behörighet att använda mikrofonen och kontrollera mikrofoninställningarna i webbläsaren.
    • På Mac: Du hittar mikrofoninställningarna under Systeminställningar.
    • På en PC: Du hittar mikrofoninställningarna på kontrollpanelen.
    • På Android: Öppna inställningarna Inställningar. Tryck på Integritet. Aktivera mikrofonåtkomst.
    • På iOS: Öppna inställningarna. Tryck på Integritet följt av Mikrofon. Aktivera mikrofonåtkomst vid Google Översätt.
  2. Besök Google Översätt på datorn.
  3. Välj vilka språk du vill översätta till och från.
    • Vid översättning med mikrofon identifieras inte språket automatiskt.
  4. Klicka på mikrofonen Speak längst ned.
  5. Tala in ordet eller frasen som du vill översätta.
  6. Klicka på Stopp Stop när du är klar.

Få översättningar upplästa

1. Besök Google Översätt.
  2. Välj vilka språk du vill översätta till och från.
  3. Skriv det du vill översätta i textrutan.
  4. Klicka på Lyssna Lyssna om du vill få översättningen uppläst.

Tips! Om du vill ändra ljudhastigheten kan du klicka på Inställningar Settings uppe till höger och välja Normal, Låg eller Lägre.

Felsöka felmeddelanden

Behörighet att använda mikrofonen krävs

Om du får felmeddelandet Behörighet att använda mikrofonen krävs ger du webbläsaren behörighet att använda mikrofonen. Läs mer om hur du hanterar mikrofonbehörighet för Chrome.

Röstinmatning stöds inte i webbläsaren

Om du får felmeddelandet Röstinmatning stöds inte i webbläsaren kan du testa med en annan webbläsare. Chrome är den enda webbläsare som stöds helt.

Röstinmatning är inte tillgängligt

Om du får felmeddelandet Röstinmatning stöds inte för det valda språket är funktionen inte tillgänglig på det språket.

Vi hör dig inte

Testa följande om du får felmeddelandet Vi hör dig inte:

• Flytta dig till ett tyst rum.
  • Använd en extern mikrofon.
  • Höj inspelningsvolymen på mikrofonen.