Gesproken tekst vertalen

Je kunt gesproken woorden en zinnen vertalen als je apparaat een microfoon heeft. In sommige talen wordt de vertaling hardop voorgelezen.

Gesproken tekst vertalen

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Selecteer bovenaan de taalcombinatie die je wilt vertalen.
  3. Tik op Spreken Speak.
    • De gesproken taal kan niet worden vertaald als deze knop is uitgegrijsd.
  4. Nadat je 'Begin nu te spreken' hoort, zeg je wat je wilt vertalen.

Tip: Meer informatie over hoe je een tweetalig gesprek kunt vertalen.

Je spraakinstellingen wijzigen

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Kies een instelling. Voorbeeld:
    • Tik op Spraakinvoer om vertaalde tekst automatisch uit te spreken. Zet daarna Spraakuitvoer aan.
    • Tik op Spraakinvoer om aanstootgevend taalgebruik te vertalen. Zet daarna Aanstootgevend taalgebruik blokkeren uit.
    • Tik op Regio om een keuze uit de beschikbare dialecten te maken. Selecteer daarna de taal en het dialect.
    • Tik op Toon om de gendertoon te kiezen. Selecteer daarna man of vrouw.
      • Deze functie is alleen beschikbaar voor bepaalde talen.

Het tempo van de audio wijzigen

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan Snelheid.
  3. Selecteer Normaal, Langzaam of Langzamer.