Gesproken tekst vertalen

Als je apparaat een microfoon heeft, kun je gesproken woorden en zinnen vertalen. In sommige talen kan de vertaling hardop worden voorgelezen.

Belangrijk: Als je een hoorbare schermlezer gebruikt, raden we je aan een hoofdtelefoon te gebruiken, omdat de stem van de schermlezer de getranscribeerde spraak kan verstoren.

Gesproken tekst vertalen

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Selecteer onderaan de taalcombinatie voor je vertaling.
  3. Tik op Dicteren Speak
    • De gesproken taal kan niet worden vertaald als deze knop uitstaat.
  4. Nadat je de toon hebt gehoord, zeg je wat je wilt vertalen.

Tip: Meer informatie over hoe je een tweetalig gesprek kunt vertalen.

Je spraakinstellingen wijzigen

Aanstootgevend taalgebruik blokkeren

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik bovenaan op je profielicoon en dan Instellingen  en dan Spraakinvoer.
  3. Zet Aanstootgevend taalgebruik blokkeren aan.

Regio/dialect wijzigen

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik bovenaan op je profielicoon en dan Instellingen  en dan Regio voor spraak.
  3. Tik op de taal die je wilt wijzigen.
  4. Tik op de regio die hoort bij het gewenste dialect.
Tip: Gesproken dialecten zijn alleen in bepaalde talen beschikbaar.

Het tempo van de audio wijzigen

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik bovenaan op je profielicoon en dan Instellingen Instellingen en dan Uitspraaksnelheid.
  3. Selecteer Normaal, Langzaam of Langzamer.