Puheen kääntäminen

Jos laitteessa on mikrofoni, voit kääntää puhuttuja sanoja ja lauseita. Joillain kielillä voit kuunnella ääneen luetun käännöksen.

Tärkeää: Näytönlukuohjelman kanssa kannattaa käyttää kuulokkeita, sillä ohjelman ääni voi sekoittua litteroitavaan puheeseen.

Kääntäminen mikrofonilla

Tärkeää: Tuetut kielet vaihtelevat selaimen mukaan. Voit kääntää mikrofonilla Chromessa. Safarissa ja Edgessä on rajoitettu tuki.

1. Anna selaimelle mikrofonin käyttölupa ja tarkista mikrofonin asetukset selaimessa.
    • Mac: Mikrofoniasetukset ovat järjestelmäasetuksissa.
    • PC: Mikrofoniasetukset ovat ohjauspaneelissa.
    • Android: Avaa Asetukset Asetukset. Napauta Tietosuoja. Laita mikrofonin käyttölupa päälle.
    • iOS: Avaa Asetukset. Napauta Tietosuoja ja sitten Mikrofoni. Laita mikrofonin käyttölupa päälle Google Kääntäjän vierestä.
  2. Siirry tietokoneella Google Kääntäjään.
  3. Valitse käännöksen kielipari.
    • Mikrofonilla käännettäessä kieltä ei tunnisteta automaattisesti.
  4. Valitse alareunasta Mikrofoni Speak.
  5. Puhu sana tai ilmaus, jonka haluat kääntää.
  6. Kun olet valmis, valitse Lopeta Stop.

Käännösten kuuntelu ääneen luettuna

1. Avaa Google Kääntäjä.
  2. Valitse käännöksen kielipari.
  3. Kirjoita käännettävä sisältö tekstikenttään.
  4. Jos haluat kuunnella käännöksen, valitse Kuuntele Kuuntele.

Vinkki: Voit muuttaa audion nopeutta valitsemalla oikeasta yläreunasta Asetukset Settings ja sitten Normaali, Hidas tai Hitaampi.

Virheilmoituksien vianetsintä

Mikrofonin käyttölupa tarvitaan

Jos näet virheilmoituksen "Mikrofonin käyttölupa tarvitaan", anna selaimelle lupa käyttää mikrofonia. Lue lisää Chromen mikrofonilupien hallinnasta.

Tämä selain ei tue äänisyötteitä

Jos näet virheilmoituksen "Tämä selain ei tue äänisyötteitä", kokeile toista selainta. Chrome on ainoa selain, jolla on täysi tuki.

Äänisyöte ei ole käytettävissä

Jos saat virheilmoituksen "Äänisyöte ei ole käytettävissä" valitulle kielelle, ominaisuus ei ole käytettävissä kyseisellä kielellä.

Emme oikein saa selvää

Jos näet virheilmoituksen "Emme oikein saa selvää", kokeile näitä ohjeita:

• Siirry hiljaiseen huoneeseen.
  • Käytä ulkoista mikrofonia.
  • Lisää mikrofonin äänitulon voimakkuutta.

Muita lähteitä