Documenten en websites vertalen

Op sommige apparaten kun je websites en documenten vertalen.

Websites vertalen

Belangrijk: Deze functie wordt niet in alle regio's ondersteund.

1. Ga in je browser naar Google Translate.
  2. Klik bovenaan op Websites.
  3. We raden je aan om de oorspronkelijke taal in te stellen op Taal herkennen.
  4. Vul bij Website een URL in.
  5. Klik op Ga Translate.

Schakelen tussen oorspronkelijke en vertaalde websites

Als je een vertaalde website opent, kun je schakelen tussen de oorspronkelijke en vertaalde versie.

Op middelgrote tot grote schermen

• Optie 1: Klik linksboven op de taaltabbladen.
  • Optie 2: Klik rechtsboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om het dropdownmenu te openen. Selecteer Vertaling of Origineel.

Op kleine schermen

• Optie 1: Klik linksboven op de taaltabbladen.
  • Optie 2: Klik rechtsboven op Meer Meer. Klik in het uitgevouwen menu naast Oorspronkelijke pagina weergeven op de schakelaar  om tussen de oorspronkelijke en vertaalde website te schakelen.

De taal van een vertaalde website wijzigen

Nadat je een vertaalde website hebt geopend, kun je de taal voor de vertaling wijzigen.

1. Check of je op de vertaalde website zit.
  2. Klik bovenaan op het tabblad voor de taal van de vertaling op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
Tip: Als je denkt dat de oorspronkelijke taal van de website onjuist is, klik je op het tabblad van de oorspronkelijke taal en dan Pijl-omlaag Pijl-omlaag.

Website-vertaalwidget

Als je website van een academische instelling, de overheid of een non-profitorganisatie is of een niet-commerciële website, dan kun je je misschien aanmelden voor de snelkoppeling voor de Website Translator van Google Translate. Deze tool vertaalt webcontent in meer dan 100 talen. Meld je aan via ons websitevertaalformulier voor de snelkoppeling voor Website Translator.

Documenten vertalen

Je kunt documenten met een maximumgrootte van 10 MB vertalen in de volgende indelingen: .docx, .pdf, .pptx, .xlsx. Pdf-bestanden mogen maximaal 300 pagina's lang zijn. Als je meer documenten of grotere documenten wilt vertalen, vind je hier meer informatie over de Cloud Translation API.

Belangrijk: Documentvertaling wordt momenteel niet ondersteund op kleinere schermen of mobiele apparaten.
  1. Ga in je browser naar Google Translate.
  2. Klik bovenaan op Documenten.
  3. Kies de talen waaruit en waarin je wilt vertalen.
    • Als je de oorspronkelijke taal van een website automatisch wilt instellen, klik je op Taal herkennen.
  4. Klik op Browsen op je computer.
  5. Kies het bestand dat je wilt vertalen.
  6. Klik op Vertaling weergeven of Vertaling downloaden.
    • Deze zin verandert op basis van je documentindeling.