Hjälp oss att förbättra Google Översätt

Hjälp andra att förstå ditt språk genom att skicka feedback till Google Translate Contribute. Vi ägnar särskild uppmärksamhet åt skriftspråk som används mycket på webben och som har många modersmålstalare som kan hjälpa oss att översätta. Läs mer om Google Translate Contribute.

Översättningar som har granskats av bidragande användare

Frivilliga på Google Översätt kan hjälpa oss att granska översättningar. Översättningar som många har röstat på som rätt visas i Google Översätt med ett särskilt märke Badge.

Bidra

1. Besök Google Översätt
  2. Logga in med ditt Google-konto.
  3. Klicka på Bidra Community längst ned.
  4. Registrera dig genom att följa anvisningarna.

Översätta ett nytt ord eller en fras

Obs! Dina bidrag kan visas för andra användare, men utan att du identifieras. Skriv inget som är privat eller personligt.

När du klickar på Översätt visas ord eller fraser att översätta till ditt språk. Du byter språk att översätta från genom att klicka på rullgardinsmenyn för språk Down Arrow Keyboard högst upp.

Översättningstips

Översätt ordet eller frasen på samma sätt som du skulle säga eller skriva det. Rätta eventuella grammatikfel. Om det till exempel står ”Hur gamla är du” i översättningen ändrar du det till ”Hur gammal är du?”

Följ källan vad gäller

• stora och små bokstäver
  • stil, formell eller informell
  • idiomatiska uttryck och slanguttryck.

Om det saknas viktig information, som subjektets kön eller relation till dig, översätter du på det sätt som du tycker att det ska skrivas.

Granska översättningar och bidra på Översätts startsida

1. Öppna startsidan för Translate Contribute.
  2. När du klickar på Validera visas flera översättningar av ett ord eller en fras till ditt språk.
  3. Markera vilka som är rätt eller fel.
Tips! Du måste gå med i Translate Contribute innan du kan bidra direkt på startsidan för Översätt. Börja med att klicka på Bidra Community. Du kan bidra i panelen till höger.

Föreslå ändring av översättningar

Du kan förbättra översättningar till ditt språk på Google Översätt genom att föreslå ändringar. Klicka på Redigera Google Translate Pencil Icon om du vill föreslå en ändring.

Tips! Ändringsförslaget måste granskas av Translate Contribute innan det visas som en validerad översättning för alla användare. Validerade översättningar får märket Badge.

Granska din historik för Förbättra Översätt

1. Besök Google Översätt
  2. Logga in med ditt Google-konto.
  3. Klicka på Bidra Community längst ned.
  4. Du hittar dina bidrag genom att scrolla och klicka på Påverkan i panelen till höger.