Auta parantamaan Google Kääntäjää

Jos haluat auttaa muita ymmärtämään omaa kieltäsi paremmin, voit lähettää ehdotuksia Paranna käännöksiä ‑sivustolle. Olemme kiinnostuneita varsinkin sellaisista kirjoitetuista kielistä, joita käytetään verkossa paljon ja joita osaa moni innokas osallistuja, joka voi auttaa käännöslaadun parantamisessa.

Lue lisää siitä, miten Paranna käännöksiä toimii.

Osallistuneiden tarkistamat käännökset

Voit auttaa parantamaan Google Kääntäjää tarkistamalla käännöksiä. Jos arvostelusi on merkitty oikeaksi, Google Kääntäjässä saattaa näkyä käännöksesi yhteydessä .

Osallistuminen

1. Avaa Google Kääntäjä
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse alareunasta Osallistu .
  4. Viimeistele rekisteröityminen ohjeiden mukaan.

Uuden sanan tai ilmauksen kääntäminen

Tärkeää: Saatamme näyttää käännöksesi muille, mutta emme paljasta henkilöllisyyttäsi. Älä lisää tekstiin yksityisiä tai henkilökohtaisia tietoja.

Kun valitset Käännä, Google Kääntäjä näyttää sinulle kielellesi käännettäviä sanoja tai ilmaisuja. Jos haluat vaihtaa käännettävän kielen, klikkaa yläreunan avattavaa kielivalikkoa Down Arrow Keyboard.

Käännösvinkkejä

Käännä sana tai ilmaus samoin kuin sanoisit tai kirjoittaisit sen. Korjaa kaikki kielioppivirheet. Käännä esimerkiksi "minne te menee" ikään kuin se olisi "minne te menette".

Noudata lähteen tyyliä seuraavissa asioissa:

• isot ja pienet kirjaimet
  • puhuttelumuoto (muodollinen tai epämuodollinen)
  • sanonnat ja slangi.

Jos käännöksestä puuttuu tärkeitä tietoja, kuten kirjoittajan sukupuoli tai suhde sinuun, käännä lause omasta mielestäsi parhaalla tavalla.

Vahvista käännöksiä ja osallistu Kääntäjän etusivulla.

1. Siirry Paranna käännöksiä ‑etusivulle.
  2. Jos haluat nähdä käännösehdotuksia omalle kielellesi, valitse Vahvista
  3. Merkitse käännökset oikeiksi tai vääriksi.
Vinkki: Jos rekisteröidyt, pääset lisäämään sisältöä suoraan Kääntäjän etusivulta. Aloita valitsemalla Osallistu . Voit lisätä sisältöä sivupaneelissa.

Käännösten arvioiminen ja ehdottaminen

Tärkeää: Muut Google Kääntäjän osallistujat voivat tarkistaa ehdottamasi käännöksen. Jos arvostelusi on merkitty oikeaksi, Google Kääntäjässä saattaa näkyä käännöksesi yhteydessä .

Voit parantaa käännöksiä arvioimalla niitä tai ehdottamalla niihin muutoksia Google Kääntäjässä.

1. Arvioi käännös valitsemalla tai valitse Ehdota muokkausta.
  2. Lisää uusi käännös tekstikenttään.
  3. Valitse Lähetä.

Lisäämiesi käännösten historia

1. Avaa Google Kääntäjä
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse alareunasta Osallistu Community.
  4. Voit löytää lisäämäsi käännökset vierittämällä ja klikkaamalla oikeanpuoleisesta paneelista Vaikutus.

Tekstin kääntäminen betamallien avulla

Voit saada betamalleista käännöksiä joillakin kielillä, jotka eivät ole tällä hetkellä saatavilla Google Kääntäjässä.

Näin voit käyttää betamalleja:

1. Click Osallistu .
  2. Valitse Osallistu-paneelista Arvioi betakäännöksiä.
  3. Lisää käännöskenttään käännettävä teksti.

Vinkki: Betamallista näyttää tekstistä useita käännöksiä. Voit antaa palautetta kustakin käännöksestä.