Använda Google Översätt-widgeten

Översätt-widgeten ger dig en ingång till Översätt på startskärmen.

Lägga till widgeten

Obs!

1. Tryck länge på en tom plats på startskärmen.
    • Du kan också trycka länge på Översätt-appens ikon.
  2. Tryck på Widgetar Widgetar.
  3. Scrolla till Översätt-widgeten.
  4. Tryck länge på widgeten.
  5. Flytta widgeten dit du vill ha den på skärmen. Lyft sedan fingret.

Ändra storlek på widgeten

1. Tryck länge på Översätt-widgeten på startskärmen.
  2. När du har lyft fingret kan du trycka på prickarna i hörnen och dra dem.
  3. Tryck utanför widgeten.

Använda verktygsfältet Snabbåtgärder

Obs! Vilka snabbåtgärder som är tillgängliga beror på vilka språk som har valts. Alla är inte tillgängliga hela tiden.
  • Sökfältet: Du kan snabbt öppna Översätt-appen genom att trycka på språkindikatorn.
  • Röstinmatning: Tryck på Mikrofon om du vill tala in det som ska stå i textfältet.
  • Konversation: Tryck på Konversation om du vill översätta ord eller fraser mellan språken.
  • Transkribera: Tryck på Transkribera om du vill få en konversation översatt och transkriberad i realtid.
  • Word Lens: Tryck på Kamera Kamera om du vill att text som syns i kameran ska översättas automatiskt.
  • Översätta urklippet: Tryck på Urklipp om du snabbt vill översätta ett ord eller en fras som du har kopierat.

Sparade översättningar och historik

Du kan läsa sparade översättningar, byta flik till en fullständig historik, spara en översättning eller kopiera översättningar till Urklipp.

Om du vill se tidigare översättningar trycker du på namnfältet. Sedan kan du göra något av följande:

• Scrolla: Historiken och sparade översättningar visas om du scrollar uppåt på flikarna Historik eller Sparat.
  • Byta flik: Du byter mellan flikarna med historik och sparade översättningar genom att trycka på pilen vid Historik eller Sparat.
  • Kopiera: Tryck på Kopiera vid en översättning om du vill kopiera den till Urklipp.
  • Spara: Tryck på Spara bredvid översättningen.
  • Få uppläst: Tryck på Läs upp om du vill få den översatta frasen uppläst.
    • När du trycker på en översättning öppnas information om den i Översätt-appen.
    • Den här funktionen är inte tillgänglig på alla språk.