Tips och knep

Läs igenom tipsen nedan för att komma igång med Google Översätt.

Ladda ned språk som du kan använda när du är på språng

Du kan ladda ned språk till enheten. Då behöver du inte vara ansluten till internet för att kunna översätta.

Undvik långsamma nedladdningar eller extra avgifter för dataanvändning genom att bara ladda ned språk när du är ansluten till Wi-Fi.

Läs om hur du laddar ned språk som du kan använda när du är offline.

Översätta det som visas i kameran

Med appen Översätt kan du använda telefonens kamera för att översätta text i din omgivning. Du kan till exempel översätta skyltar, menyer eller handskrivna lappar.

Läs mer om hur du översätter bilder.

Översätta en konversation

Med appen Översätt kan du översätta när någon talar ett annat språk, nästan i realtid. Du kan till exempel översätta en föreläsning eller ett tal.

Läs mer om hur du översätter ett tvåspråkigt samtal.

Spara favoritord och -fraser

Du kan spara din historik i Google Översätt så att du kan se definitioner av orden eller fraserna du översätter ofta i parlören.

Läs mer om hur du sparar översättningar.

Översätt i andra appar med ett tryck

Du kan översätta text utan att växla fram och tillbaka mellan Google Översätt och en annan app som du använder.

Läs mer om hur du översätter text i andra appar.