Tips en trucs

Bekijk de onderstaande tips om aan de slag te gaan met Google Translate.

Talen downloaden om onderweg te gebruiken

Je kunt talen downloaden op je apparaat. Zo kun je vertalen zonder internetverbinding.

Download talen als er een wifi-verbinding beschikbaar is. Zo voorkom je langzame downloads of extra datakosten.

Meer informatie over hoe je talen kunt downloaden voor offline gebruik.

Vertalen wat je vindt via je camera

Je kunt de camera van je telefoon gebruiken om tekst in de wereld om je heen te vertalen met de Translate-app. Je kunt bijvoorbeeld tekens, menu's of handgeschreven notities vertalen.

Meer informatie over hoe je afbeeldingen vertaalt.

Een gesprek vertalen

Met de Translate-app kun je bijna in realtime vertalen terwijl iemand een andere taal spreekt. Je kunt bijvoorbeeld een hoorcollege of toespraak vertalen.

Meer informatie over hoe je een tweetalig gesprek kunt vertalen.

Favoriete woorden en zinnen opslaan

Je kunt je Google Translate-geschiedenis opslaan om de betekenis te vinden van woorden of woordgroepen die je regelmatig vertaalt in je taalgids.

Meer informatie over hoe je vertalingen opslaat.

Tik om te vertalen in andere apps

Je kunt tekst vertalen zonder heen en weer te schakelen tussen Google Translate en een andere app die je gebruikt.

Meer informatie over hoe je tekst kunt vertalen in andere apps.