Opprett og administrer gjøremål i Google Kalender

I Google Kalender kan du opprette, se og endre gjøremål.

Viktig: Det er bare du som kan se gjøremålene dine i Google Kalender.

Opprett gjøremål

Opprett gjøremål i Kalender

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Velg et alternativ i kalenderen:
    • Klikk på et tomt vindu.
    • Øverst til venstre klikker du på Opprett.
  3. Klikk på Gjøremål.
  4. Legg inn detaljene om gjøremålet.
  5. Klikk på Lagre.

Tips: En liste over alle «Utestående gjøremål» fra de siste 365 dagene er tilgjengelig på dagens dato.

Opprett gjøremål fra Huskeliste i Kalender

1. Velg et alternativ fra en datamaskin:
  2. Klikk på Ny.
  3. Legg inn detaljene om gjøremålet.
  4. Klikk på Lagre.

Tips:

• Du kan legge til gjøremål i eksisterende lister ved å klikke på Legg til et gjøremål øverst.
  • Gjøremål med dato vises også i kalenderen.

Se, endre eller slett gjøremål

For at gjøremål skal vises i kalenderen din, må det ha en dato.

Se gjøremålene dine
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Gå til «Mine kalendere» i panelet til venstre.
    • Du må kanskje klikke på menyen Meny for å finne «Mine kalendere».
  3. Sørg for at det er merket av for «Gjøremål».

Viktig: En liste over alle «Utestående gjøremål» fra de siste 365 dagene er tilgjengelig på dagens dato.

Skjul alle gjøremål
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Under «Mine kalendere» til venstre fjerner du avmerkingen for Huskeliste.
    • Du må kanskje klikke på menyen Meny for å finne «Mine kalendere».
Endre gjøremål
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på gjøremålet du vil endre og så Endre gjøremålet Edit task.
  3. Oppdater detaljene for gjøremålet slik du ønsker.
  4. Klikk på Lagre.

Tips:

• Du kan også endre gjøremål fra sidepanelet eller fra Huskeliste i Kalender.
  • Hvis du vil endre dato og klokkeslett for det neste gjentakende gjøremålet i en serie, klikker du på datoen.
  • Hvis du vil endre dato og klokkeslett for alle gjøremålene, klikker du på gjentakelsesinformasjonen.
Merk gjøremål som fullført
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på gjøremålet du vil oppdatere.
  3. Klikk på Merk som fullført nederst til høyre.

Tips:

Skjul fullførte oppgaver

Du kan justere innstillingene for å skjule fullførte gjøremål som er strøket over i kalenderen din.

1. Klikk på rullegardinmenyen til høyre for «Innstillinger».
  2. Fjern merkingen for Vis fullførte gjøremål.

I innstillingene

1. Gå til Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger øverst til høyre.
  3. Klikk på Alternativer for visning til venstre.
  4. Slå av Vis fullførte gjøremål.
Rapporter tildelte gjøremål som nettsøppel
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på gjøremålet du vil rapportere, i kalenderrutenettet.
  3. Klikk på Alternativer Mer øverst til høyre.
  4. Klikk på Rapporter som nettsøppel og så Rapporter som nettsøppel.

Finn ut hvordan du rapporterer tildelte gjøremål som nettsøppel

Slett gjøremål
  1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på gjøremålet du vil oppdatere og så Slett Slett påminnelsen.
Finn og endre utestående gjøremål

Slik sjekker du alle utestående gjøremål fra de siste 365 dagene:

1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på Utestående gjøremål mens du ser på oversikten for en dag.
  3. I forgrunnslisten velger du hvordan du vil oppdatere aktuelle gjøremål:
    • For å endre et gjøremål, hold markøren til høyre for gjøremålet. Klikk på Endre Edit task, utfør ønskede endringer og klikk på Lagre.
    • For å slette et gjøremål, holder du markøren til høyre for gjøremålet. Klikk på Endre Edit task og så Slett Slett påminnelsen.
    • For å fullføre et gjøremål, hold markøren lengst til høyre for gjøremålet. Klikk på Merk som fullført.

Tips: Du kan deaktivere listen over utestående gjøremål når du skjuler gjøremål i Google Kalender. Finn ut hvordan du skjuler alle gjøremål.