Een taak toevoegen of bewerken

Als je een taak maakt, kun je het volgende doen:

• Gegevens toevoegen
  • Datum en tijd instellen
  • De taak op bepaalde dagen herhalen
  • Subtaken toevoegen

Belangrijk:

• Je kunt voor al je lijsten maximaal 100.000 taken maken.
  • Je kunt voor elke lijst maximaal 20.000 openstaande taken maken.

Een taak maken

Een taak maken vanuit Google Agenda

Een taak maken in Agenda

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Selecteer een optie in je agenda:
    • Klik op een leeg tijdblok.
    • Klik linksboven op Maken.
  3. Klik op Taak.
  4. Voer je taakgegevens in.
  5. Klik op Opslaan.

Tip: Op de huidige dag vind je een lijst met alle taken van de afgelopen 365 dagen die nog in behandeling zijn.

Een taak maken vanuit Tasks in Agenda

1. Selecteer een optie op je computer:
  2. Klik op Maken.
  3. Voer je taakgegevens in.
  4. Klik op Opslaan.

Tips:

• Als je een taak aan een bestaande lijst wilt toevoegen, klik je bovenaan op Taak toevoegen.
  • Taken met een datum worden ook in je agenda getoond.
Een taak toevoegen vanuit het zijvenster

In de meeste Google Workspace-producten kun je aan de rechterkant Tasks openen in een zijvenster. Je kunt Tasks ook openen in:

1. Klik in het zijvenster rechts op Tasks Tasks.
  2. Klik bovenaan op Taak toevoegen.
  3. Voer een taak in.

Tips:

• Als je het zijvenster niet ziet, klik je rechtsonder in het scherm op Zijvenster tonen . Meer informatie over het zijvenster
  • Als je een taak aan een bestaande lijst wilt toevoegen, klik je bovenaan de lijst op Taak toevoegen.
  • Taken met een datum en tijd worden ook getoond in Agenda.
Een taak maken vanuit een e-mail
  1. Open Gmail op je computer.
  2. Open een e-mail.
  3. Klik bovenaan op Toevoegen aan Tasks .

Tip: Je kunt ook een e-mail naar het zijvenster slepen:

1. Klik in Gmail aan de rechterkant op Tasks Tasks.
  2. Zoek de e-mail die je als taak wilt opslaan.
  3. Sleep de e-mail naar het zijvenster.
Een taak maken vanuit Google Chat

Een taak maken op basis van een bericht

1. Open Google Chat op je computer.
  2. Open een privéchat.
  3. Plaats de cursor op een bericht.
  4. Klik op Meer Meer en dan Toevoegen aan Tasks. Je taak wordt toegevoegd aan de laatste lijst die je hebt geopend.

Tips:

• Als je een datum aan een taak toevoegt, wordt de taak ook getoond in Agenda.
  • Als je de taak bewerkt in Tasks, verandert het chatbericht niet.
  • Als je vanuit Tasks wilt teruggaan naar je chatbericht, klik je onder de taak op de naam van de chat.

Een groepstaak maken

1. Open een ruimte in Chat.
  2. Klik bovenaan op Taken en dan Taak voor ruimte toevoegen.
  3. Voer je taakgegevens in en neem het volgende op:
    • Een titel
    • De datum en tijd
    • Een beschrijving
  4. Optioneel: als je de taak wilt toewijzen aan een lid van de ruimte, klik je op Toewijzen en dan en geef je de naam van het lid op.
    • Na de toewijzing krijgt de toegewezen persoon een e-mail en wordt de taak getoond in de persoonlijke takenlijst.
  5. Klik op Toevoegen.

Informatie over het maken van groepstaken in Chat

Een taak maken vanuit Google Documenten

Belangrijk: Je kunt alleen taken toevoegen vanuit Google Documenten als je een geschikt Google Workspace-abonnement hebt. Meer informatie over taken in Google Documenten

1. Open Google Documenten op je computer.
  2. Open een document.
  3. Geef @task op.
  4. Druk op Enter.
  5. Voer je taakgegevens in.
  6. Wijs de taak toe aan jezelf of aan anderen.
    • Na de toewijzing krijgt de toegewezen persoon een e-mail en wordt de taak getoond in de persoonlijke takenlijst.
  7. Klik op Toewijzen als taak.

Tip: Als je taken snel wilt toewijzen vanuit een checklist, klik je links van een checklistitem op Toevoegen aan Tasks en dan Voer de toegewezen persoon en datum in.

Een taak wijzigen

1. Open Tasks in Agenda op je computer.
  2. Klik op de taak die je wilt aanpassen.
  3. Wijzig de taakgegevens.

Tips:

• Je kunt je taken ook beheren in het zijvenster.
  • Als je de datum en tijd van de volgende herhaalde taak in een reeks wilt wijzigen, klik je op de datum.
  • Als je een subtaak wilt toevoegen, klik je naast de taak op Taakopties Meer en dan Een subtaak toevoegen.
  • Als je een taak naar een andere lijst wilt verplaatsen, klik je op Taakopties Meer en dan kies een lijst. Meer informatie over lijsten

Een taak als voltooid markeren

1. Open Tasks in Agenda op je computer.
  2. Klik links van een taak op Afgerond Markeren als voltooid.

Een taak verwijderen

1. Open Tasks in Agenda op je computer.
  2. Plaats de cursor op de taak die je wilt verwijderen.
  3. Klik naast de naam van de taak op Taakopties. Meer en dan Verwijderen.
    • Voor herhaalde taken klik je op Alles verwijderen.

Tip: Als je alle afgeronde taken uit een lijst wilt verwijderen, klik je bovenaan de lijst op Lijstopties Meer en dan Alle afgeronde taken verwijderen.

Informatie over taakmeldingen

• Als je een datum en tijd aan je taak toevoegt, krijg je meldingen op de geplande datum en tijd.
  • Taken met een datum worden ook getoond in de Agenda-app.
  • Voor taken zonder specifieke tijd krijg je een melding om 09:00 uur.

Informatie over herhaalde taken

• Als je een taak wilt herhalen, selecteer je de datum en tijd en dan Herhalen
  • Taken met subtaken kunnen niet worden herhaald.
  • In Agenda staat een bepaald aantal toekomstige instanties van een herhaalde taak in het agendaraster en worden er in de loop van de tijd automatisch nieuwe taken toegevoegd.

Gerelateerde bronnen

true
Verzet meer werk met de Google Tasks-app

Installeer de app vanuit de Play Store voor Android-apparaten en de App Store voor iOS-apparaten.