Tehtävien antaminen Google Docsista

Docsin tehtäviä voi käyttää ainoastaan ehdot täyttävillä työ- tai koulutileillä, etkä ole kirjautunut sisään. Lue lisää työ- ja koulutileistä.

Kirjaudu työtilille

Jos käytät Google Docsia ehdot täyttävällä työ- tai koulutilillä, voit antaa tehtäviä itsellesi tai muille verkkotunnuksen käyttäjille. Annetut tehtävät näkyvät käyttäjälle hänen omassa Tasks-tehtävälistassaan. Lue lisää jaettujen tehtävien käyttämisestä.

Tehtävän antaminen Google Docsissa

1. Avaa dokumentti Google Docs ‑sovelluksessa.
  2. Valitse Muokkaa Muokkaa.
  3. Napauta näytöllä kohtaa, johon haluat lisätä luettelon.
  4. Napauta oikeasta alakulmasta Luettelot Luettelomerkitty luettelo.
  5. Valitse Muistilista .
  6. Lisää tehtävä muistilistaan.
  7. Valitse muistilistan vasemmalta puolelta Lisää Tasksiin .
  8. Kirjoita Tehtävänsaaja-kenttään sen käyttäjän nimi, jolle haluat antaa tehtävän.
    1. Voit antaa tehtävän itsellesi tai muille verkkotunnuksen käyttäjille.
  9. Valinnainen: Jos haluat lisätä tehtävälle päivämäärän, valitse Lisää päivämäärä ja valitse päivä kalenterista.
  10. Valitse näytön oikeasta yläkulmasta Lisää Checkmark.

Tärkeää:

• Kun annat tehtävän jollekulle, hän saa sähköposti-ilmoituksen, jossa näkyy sähköpostiosoitteesi. Hän näkee tehtävän omassa Tasks-tehtävälistassaan. Jos tehtävälle on lisätty päivämäärä, se näkyy myös Google Kalenterissa. Lue lisää jaetuista tehtävistä.
  • Anonyymit käyttäjät eivät voi antaa tai muokata tehtäviä Google-dokumentissa.

Tehtävän katsominen ja muokkaaminen Docsissa

1. Avaa annettuja tehtäviä sisältävä dokumentti Google Docs ‑sovelluksessa.
  2. Valitse Muokkaa Muokkaa.
  3. Valitse tehtävänsaajan avatar annetun tehtävän vasemmalta puolelta.
    • Vinkki: Jos tehtävä on valmis, sen nimi näkyy yliviivattuna.
  4. Valitse alareunasta Muokkaa Muokkaa.
    • Jos muutat tehtävän saajaa, sekä aiemmin tehtävän saaneelle että uudelle valitulle henkilölle lähetetään sähköposti-ilmoitus.
  5. Valinnainen: Voit myös valita Avaa Tasksissa Avaa uudessa suurennetussa ikkunassa ja muokata tehtävää Tasks-sovelluksessa.

Tehtävän merkitseminen valmiiksi Docsissa

1. Avaa annettuja tehtäviä sisältävä dokumentti Google Docs ‑sovelluksessa.
  2. Valitse Muokkaa Muokkaa.
  3. Etsi tehtävän muistilistakohde.
  4. Napauta dokumentissa olevaa valintaruutua.
    • Kun tehtävä merkitään valmiiksi dokumentissa, se näkyy tehtävän saaneen henkilön Tasks-tehtävälistassa tehtynä ja hän saa myös sähköposti-ilmoituksen.

Tehtävän poistaminen Docsissa

1. Avaa annettuja tehtäviä sisältävä dokumentti Google Docs ‑sovelluksessa.
  2. Valitse Muokkaa Muokkaa.
  3. Valitse tehtävänsaajan avatar annetun tehtävän vasemmalta puolelta.
  4. Valitse alakulmasta Poista Poista ja sitten Vahvista.

Vinkkejä:

• Kun tehtävä poistetaan dokumentista, se ei enää näy tehtävänsaajan Tasks-tehtävälistassa. Jos tehtävää ei ollut vielä tehty, sen saaneelle henkilölle lähetetään sähköposti-ilmoitus.
  • Jos muistilistakohde poistetaan dokumentista ennen kuin siihen liittyvä tehtävä on poistettu, kohde näkyy edelleen tehtävän saaneen henkilön Tasks-tehtävälistassa.

Tehtäväpäivitysten ylläpitäminen Docsissa

Muistilistakohteen vasemmalla puolella olevassa kuvakkeessa voi näkyä sininen piste seuraavissa tilanteissa:

• Joku päivittää muistilistakohteen dokumentissa mutta ei päivitä tehtävää.
  • Tehtävän saanut henkilö muuttaa tehtävän nimeä Tasksissa mutta ei muuta muistilistatekstiä dokumentissa.
  • Joku palauttaa dokumentin aiemman version.

Voit ratkaista ongelman ja poistaa sinisen pisteen seuraavasti:

1. Napauta sinisen pisteen sisältävää tehtävää.
  2. Valitse ponnahdusikkunan oikeasta alareunasta Päivitä.

Vinkki: Tehtäväkuvakkeessa voi näkyä sininen piste myös silloin, kun tehtävän saanut henkilö päivittää tai poistaa tehtävän omassa Tasks-tehtävälistassaan mutta hänellä ei ole dokumentin muokkausoikeutta.

1. Voit korjata ongelman napauttamalla sinistä pistettä ja valitsemalla Kyllä.
  2. Voit estää tämän ongelman varmistamalla, että tehtävän saajalla on dokumentin muokkausoikeudet.

Muita artikkeleita