G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Templategalerij van community

Met de templategalerij van de community van Google Tag Manager kunt u als Tag Manager-gebruiker door de community gemaakte templates voor tags en variabelen ontdekken en toevoegen aan uw containers.

Opmerking: De content in de galerij is afkomstig van externe ontwikkelaars, niet van Google. Google doet geen beloften of toezeggingen over de prestaties, kwaliteit of content van templates die door derden worden geleverd.

De galerij bekijken

In de templategalerij van de community staan vermeldingen van alle actieve tag- en variabeletemplates die beschikbaar zijn. Ga naar tagmanager.google.com/gallery om de galerij te bekijken.

Op de detailpagina van een template staat aanvullende informatie over de template, de auteur en eventuele vereiste rechten. Op de detailpagina staat een link naar de GitHub-opslagplaats van de template en eventuele door de auteur geleverde links naar aanvullende informatie, documentatie en support.

Een template toevoegen vanuit Tag Manager

U kunt rechtstreeks vanuit de templategalerij van de community van Google Tag Manager templates voor tags en variabelen toevoegen.

Een nieuwe tagtemplate zoeken en toevoegen:

1. Klik in Tag Manager op Templates.
  2. Klik in het gedeelte Tagtemplates op Zoeken in galerij.
  3. Als u de lijst wilt filteren, klikt u op Zoeken om het zoekveld te openen en typt u tekst, bijvoorbeeld 'remarketing', om alle tags met die term weer te geven.
  4. Klik op een template om informatie te bekijken.
  5. Klik op Toevoegen aan werkruimte om de template toe te voegen.
  6. Controleer de vereiste templaterechten. Klik op Toevoegen als u de template vertrouwt. (Klik op Niet toevoegen als u wilt annuleren.)

Tagtemplates die u aan uw container toevoegt, worden als beschikbare optie weergegeven wanneer u een nieuwe tag toevoegt. U gebruikt deze tags net als andere tags. De tagtemplates zijn ook beschikbaar in het gedeelte Templates in de gebruikersinterface van Tag Manager.

Een nieuwe variabeletemplate zoeken en toevoegen:

1. Klik in Tag Manager op Templates.
  2. Klik in gedeelte Variabeletemplates op Zoeken in galerij.
  3. Als u de lijst wilt filteren, klikt u op Zoeken om het zoekveld te openen en typt u tekst, bijvoorbeeld 'remarketing', om alle tags met die term weer te geven.
  4. Klik op een template om informatie te bekijken.
  5. Klik op Toevoegen aan werkruimte om de template toe te voegen.
  6. Controleer de vereiste templaterechten. Klik op Toevoegen als u de template vertrouwt. (Klik op Niet toevoegen als u wilt annuleren.)

Variabeletemplates die u aan uw container toevoegt, worden als beschikbare optie weergegeven wanneer u een nieuwe variabele toevoegt. U gebruikt deze variabletemplates net als andere variabelen. De templates zijn ook beschikbaar in het gedeelte Templates in de gebruikersinterface van Tag Manager.

Een template updaten

Als een geïmporteerde template door de uitgever wordt geüpdatet, ontvangt u via Tag Manager een melding dat er een update beschikbaar is via een meldingsbalk bovenaan het hoofdscherm van de container.

Een template updaten:

1. Klik in de meldingsbalk op Weergeven. Er wordt een lijst van geüpdatete templates weergegeven.
  2. Klik op het item dat u wilt updaten. Er wordt een pagina weergegeven waarin de verschillen tussen de huidige versie en de nieuwe versie worden vergeleken.
  3. Klik op Update accepteren als u de geüpdatete versie wilt installeren. De veldwaarden en -configuraties worden overgezet naar de nieuwe versie. (Of klik op Update overslaan om deze versie te negeren.)
  4. Indien nodig kunt u de container testen en publiceren om de updates in werking te laten treden.

Een geïmporteerde template bewerken (geavanceerd)

Zodra een tag- of variabeletemplate uit de galerij is geïmporteerd, kunt u deze bewerken in de template-editor. Raadpleeg de documentatie voor ontwikkelaars voor meer informatie over hoe u aangepaste templates kunt bewerken.

Wanneer u een aangepaste template bewerkt, kan het gebeuren dat de template niet meer goed werkt. Personen die templates bewerken moeten vertrouwd zijn met JavaScript en moeten erop voorbereid zijn wijzigingen terug te draaien als ze tot problemen leiden. Gebruik deze mogelijkheid met uiterste voorzichtigheid.

Als een template wordt aangepast, wordt deze niet meer geüpdatet wanneer de uitgever van de template een update uitbrengt. Als u een template uit de community opnieuw moet importeren, kunt u de wijzigingen ongedaan maken en de gewenste template opnieuw importeren zodat deze up-to-date blijft.

Een template publiceren

Als u een template wilt maken en publiceren om deze te verzenden naar de templategalerij van de community, raadpleegt u onze documentatie voor ontwikkelaars, uploadinstructies en stijlgids.