G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Yhteisön malligalleria

Google Tag Managerin yhteisön malligalleriassa sinä ja muut Tag Managerin käyttäjät voitte tutkia yhteisön luomia tagi- ja muuttujamalleja ja lisätä niitä säilöihinne.

Huom. Gallerian mallit eivät ole Googlen vaan kolmannen osapuolen kehittäjien tarjoamia. Google ei millään tavalla takaa kolmansien osapuolien tarjoamien mallien toimivuutta, laatua tai sisältöä eikä ole vastuussa niistä.

Gallerian selaaminen

Yhteisön malligalleriassa on luetteloita kaikista saatavilla olevista, aktiivisista tagi- ja muuttujamalleista. Voit selata galleriaa osoitteessa tagmanager.google.com/gallery.

Kunkin mallin tietosivulla on lisätietoja mallista, tekijästä ja tarvittavista käyttöoikeuksista. Lisäksi tietosivulla on linkki mallin GitHub-datasäilöön ja tekijän mahdollisesti lisäämiä linkkejä, joista löytyy lisätietoja, dokumentaatiota tai ohjeita.

Mallin lisääminen Tag Managerista

Voit lisätä yhteisön malligallerian tagi- ja muuttujamalleja suoraan Tag Managerista.

Voit hakea ja lisätä uuden tagimallin seuraavasti:

1. Klikkaa Tag Managerista Mallit.
  2. Klikkaa Tagimallit-osiosta Hae galleriasta.
  3. Jos haluat suodattaa luettelon, avaa hakukenttä klikkaamalla Hae ja kirjoita kenttään tekstiä (esim. "uudelleenmarkkinointi"), niin näet kaikki kyseisen hakutermin sisältävät tagit.
  4. Voit katsoa lisätietoja klikkaamalla mallia.
  5. Voit lisätä mallin klikkaamalla Lisää työtilaan.
  6. Tarkista tarvittavat mallin käyttöoikeudet. Jos malli vaikuttaa luotettavalta, klikkaa Lisää. (Klikkaa Älä lisää, jos haluat peruuttaa.)

Voit käyttää säilöösi lisättyjä tagimalleja, kun olet lisäämässä uutta tagia. Voit käyttää näitä tageja samaan tapaan kuin mitä tahansa muuta tagia. Tagimallit ovat saatavilla myös Tag Managerin käyttöliittymän Mallit-osiossa.

Voit hakea ja lisätä uuden muuttujamallin seuraavasti:

1. Klikkaa Tag Managerista Mallit.
  2. Klikkaa Muuttujamallit-osiosta Hae galleriasta.
  3. Jos haluat suodattaa luettelon, avaa hakukenttä klikkaamalla Hae ja kirjoita kenttään tekstiä (esim. "uudelleenmarkkinointi"), niin näet kaikki kyseisen hakutermin sisältävät tagit.
  4. Voit katsoa lisätietoja klikkaamalla mallia.
  5. Voit lisätä mallin klikkaamalla Lisää työtilaan.
  6. Tarkista tarvittavat mallin käyttöoikeudet. Jos malli vaikuttaa luotettavalta, klikkaa Lisää. (Klikkaa Älä lisää, jos haluat peruuttaa.)

Voit käyttää säilöösi lisättyjä muuttujamalleja, kun olet lisäämässä uutta muuttujaa. Voit käyttää näitä muuttujamalleja samaan tapaan kuin mitä tahansa muuta muuttujaa. Nämä mallit ovat saatavilla myös Tag Managerin käyttöliittymän Mallit-osiossa.

Mallin päivittäminen

Jos julkaisija päivittää tuotua mallia, näet Tag Managerissa ilmoituksen saatavilla olevasta päivityksestä. Ilmoitus näkyy säilösi päänäytön yläreunassa olevassa ilmoituspalkissa.

Voit päivittää mallin seuraavasti:

1. Klikkaa päivitysten ilmoituspalkista Näytä. Näkyviin tulee luettelo malleista, joille on saatavilla päivityksiä.
  2. Klikkaa mallia, jonka haluat päivittää. Näkyviin tulee sivu, jolla kuvataan nykyisen ja uuden version eroavaisuudet.
  3. Voit asentaa päivitetyn version klikkaamalla Hyväksy päivitys. Kenttien arvot ja määritykset siirretään sellaisenaan uuteen versioon. (Voit myös klikata Ohita päivitys, jos et halua päivittää mallia.)
  4. Tarvittaessa voit testata säilösi ja julkaista sen uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Tuodun mallin muokkaaminen (edistyneille käyttäjille)

Kun tagi- tai muuttujamalli on tuotu galleriasta, voit muokata sitä mallinmuokkausohjelmassa. Voit lukea kehittäjien ohjeista lisätietoja siitä, miten voit muokata omia malleja.

Omien mallien muokkaaminen saattaa heikentää toimivuutta. Mallien muokkaajien on osattava käyttää JavaScriptia ja oltava valmiina peruuttamaan muutoksia, jos ongelmia ilmenee. Harkitse tarkkaan, ennen kuin alat muokata malleja.

Jos mallia muokataan, sitä ei enää päivitetä, kun mallin julkaisija tuo saataville päivityksen. Jos sinun tarvitsee tuoda malli yhteisöstä uudelleen, voit hylätä muutokset ja tuoda haluamasi mallin uudelleen. Näin se pysyy ajan tasalla.

Mallin julkaiseminen

Jos haluat luoda ja julkaista mallin ja lähettää sen yhteisön malligalleriaan, tutustu kehittäjien ohjeisiin, latausohjeisiin ja tyylioppaaseen.

Aiheeseen liittyviä resursseja