G Suite on nyt Google Workspace: se sisältää kaiken, mitä yrityksesi tarvitsee tehokkaaseen työntekoon.

Käyttäjän määrittämät mobiilisovelluksille tarkoitetut muuttujatyypit

Voit luoda omia käyttäjän määrittämiä mobiilisovelluksille tarkoitettuja muuttujia Google Tag Managerissa, jos sisäiset muuttujat eivät vastaa tarpeitasi.

Voit luoda uuden käyttäjän määrittämän muuttujan seuraavasti:

1. Valitse vasemmanpuoleisesta navigointipaneelista Muuttujat.
  2. Klikkaa Käyttäjän määrittämät muuttujat ‑osiosta Uusi.
  3. Klikkaa Muuttujan määritys ja valitse haluamasi muuttujatyyppi.
  4. Valitse haluamasi asetukset valitulle muuttujatyypille.
  5. Kirjoita muuttujalle nimi. Käytä kuvailevaa nimeä, joka ilmaisee muuttujan toiminnon (esim. Datakerroksen muuttuja – Tuotenimi).
  6. Valitse Tallenna.

Tag Manager tukee seuraavia käyttäjän määrittämiä mobiilisovelluksille tarkoitettuja muuttujatyyppejä:

Firebase

Tapahtuman nimi

Arvoksi asetetaan tapahtumannimiXYZ, kun seuraava koodi suoritetaan sovelluksessasi:

Android:
FirebaseAnalytics.getInstance(mContext).logEvent("eventNameXYZ", null);

iOS:
[FIRAnalytics logEventWithName:@"eventNameXYZ" parameters:parameters];

Useimmissa tapauksissa tulisi käyttää vastaavaa sisäistä muuttujaa.

Tapahtumaparametri

Arvoksi asetetaan annetun avaimen Google Analytics (Firebase) ‑tapahtumaparametri.

Firebase-käyttäjäominaisuus

Arvoksi asetetaan annetun avaimen Google Analytics (Firebase) ‑käyttäjäominaisuusarvo.

Apuohjelmat

Mainostajan seuranta käytössä

Androidia käytettäessä muuttuja palauttaa arvon tosi, jos mainosten seuranta on käytössä, tai arvon epätosi, jos käyttäjä on kieltäytynyt kiinnostuksiin perustuvien mainosten käytöstä. Lisätietoja on Android Developer Centerissä. Versiota 4 aiemmat SDK-versiot palauttavat aina arvon epätosi. iOS-versiossa 6 ja sitä uudemmissa versioissa arvo määritetään advertisingTrackingEnabled-ominaisuuden arvoksi. Muussa tapauksessa arvoksi asetetaan tosi. Useimmissa tapauksissa tulisi käyttää vastaavaa sisäistä muuttujaa.

Vakio

Arvoksi asetetaan määrittämäsi merkkijono.

Google Analyticsin asetukset

Google Analyticsin Asetukset-muuttujaa käytetään Firebasen verkko- ja mobiilisäilöjen Universal Analytics ‑tageissa. Sen avulla voidaan keskitetysti määrittää ja jakaa yleisiä Google Analyticsin asetuksia, joita käytetään useissa tageissa. Kun luot Google Analytics ‑tagin Universal Analyticsin avulla, Tag Manager pyytää sinua valitsemaan tai luomaan Google Analyticsin Asetukset-muuttujan. Lisätietoja

Muunnostaulukko

Arvo asetetaan muunnostaulukossa annettujen ohjeiden mukaisesti. Muunnostaulukossa on kaksi saraketta (taulukko on tyhjä datan myöhemmän käytön kuvausta varten):

Kun [valitse muuttuja] on Määritä [tämä muuttuja]-arvoksi

Muunnostaulukon avulla voit luoda muuttujan, jonka arvo vaihtelee toisen muuttujan arvon mukaan. Tästä on hyötyä, jos sovelluksesi on määritetty siten, että sopiva arvo (esim. konversioseurannan tunnus) voidaan yhdistää sovellusversion koodiin tai muuhun sovelluksen osaan. Tässä esimerkissä luodaan muuttuja nimeltä Konversiotunnus. Jos sovellusversion koodi on 1.0, arvoksi asetetaan 12345. Jos taas sovellusversion koodi on 1.1, arvoksi asetetaan 34567. Muunnostaulukon rivien määrää ei ole rajoitettu. Kentissä kirjainkoko on merkitsevä.

Kun {{App Version Code}} on Määritä {{Conversion ID}}-arvoksi
1.0 12345
1.1 34567
1.2 56789

Satunnainen numero

Arvoksi määritetään satunnainen numero väliltä 0–2147483647. Useimmissa tapauksissa tulisi käyttää vastaavaa sisäistä muuttujaa.

Säilön data

Säilön tunnus

Arvo on säilön julkinen tunnus (esim. GTM-ABC42). Useimmissa tapauksissa tulisi käyttää vastaavaa sisäistä muuttujaa.

Säilön versionumero

Kun säilö on esikatselutilassa, tämän muuttujan arvo on säilön esikatselun versionumero. Muussa tapauksessa arvo on säilön nykyinen versionumero. Useimmissa tapauksissa tulisi käyttää vastaavaa sisäistä muuttujaa.

Sovellus

Sovellustunnus

Arvoksi asetetaan paketin nimi (Android) tai sovellustunnus (iOS). Useimmissa tapauksissa tulisi käyttää vastaavaa sisäistä muuttujaa.

Sovelluksen nimi

Arvoksi asetetaan sovelluksen nimi. Useimmissa tapauksissa tulisi käyttää vastaavaa sisäistä muuttujaa.

Sovellusversion koodi

Arvoksi asetetaan käynnissä oleva sovellusversio. Useimmissa tapauksissa tulisi käyttää vastaavaa sisäistä muuttujaa.

Mainontatunnus

Androidia käytettäessä arvoksi asetetaan mainostajan tunnus. Versiota 4 vanhemmat SDK-versiot palauttavat aina tyhjän merkkijonon. iOS-versiossa 6 ja sitä uudemmissa versioissa arvoksi asetetaan IDFA-tunnus (Identifier for Advertising). Muussa tapauksessa arvoksi määritetään tyhjä merkkijono.

SDK-versio

Arvoksi määritetään sen käyttöjärjestelmän SDK-versio, johon sovellus on asennettu. Useimmissa tapauksissa tulisi käyttää vastaavaa sisäistä muuttujaa.

Laite

Laitteen nimi

Arvoksi määritetään käynnissä olevan sovelluksen laitteen nimi (esim. Samsung Android, Pixel 2). Useimmissa tapauksissa tulisi käyttää vastaavaa sisäistä muuttujaa.

Kieli

Arvoksi määritetään kaksikirjaiminen kielikoodi, joka edustaa käyttäjän määrittämää laitteen kieliasetusta. Useimmissa tapauksissa tulisi käyttää vastaavaa sisäistä muuttujaa.

Käyttöjärjestelmän versio

Arvoksi määritetään sen käyttöjärjestelmän versio, johon sovellus on asennettu. Useimmissa tapauksissa tulisi käyttää vastaavaa sisäistä muuttujaa.

Alusta

Arvoksi määritetään käynnissä olevan sovelluksen alusta (esim. Android, iOS). Useimmissa tapauksissa tulisi käyttää vastaavaa sisäistä muuttujaa.

Näytön resoluutio

Arvoksi asetetaan sovellusta kyseisellä hetkellä käyttävän laitteen näytön resoluutio. Tämä on muotoa leveys x korkeus (esim. 1 920 x 1 080). Useimmissa tapauksissa tulisi käyttää vastaavaa sisäistä muuttujaa.

Muut

Toimintokutsu

Arvoksi määritetään ennalta rekisteröidyn toiminnon kutsun palauttama arvo. Lisätietoja on SDK:n ohjeissa (Android tai iOS).

Arvokokoelma (vain vanhat säilöt)

Tämä muuttuja sisältää joukon avain–arvo-pareja JSON-muodossa. Arvokokoelmaa käytetään sovelluksen määritysarvojen asettamiseen. Esimerkiksi kilpa-ajosovellusta varten voidaan määrittää arvokokoelmatyyppinen Sovellusasetukset-muuttuja seuraavasti:

{
  "max-fuel": 200,
  "starting-fuel": 100,
  "fuel-burn-rate": 2
}
Mobiilisovelluksesi voi hakea arvon muuttujasta antamalla kyseisen avaimen. Esimerkki:

public class MainActivity {

// Lisää säilön julkinen tunnus.
  private static final String CONTAINER_ID = "XXX-YYY";

// Säilön määritysarvojen avaimet, joita käytetään myöhemmin
  // arvojen hakemiseen.
  private static final String MAX_FUEL_KEY = "max-fuel";
  private static final String INIT_FUEL_KEY = "init-fuel";
  private static final String FUEL_BURN_KEY = "fuel-burn-rate";

// Loput onCreate-koodista.
  }
}

/*
* Pelin määritysarvojen päivitystapa
* Google Tag Manager -säilöä käyttäen.
*/
public void updateConfigurationFromContainer(Container container) {

// Hanki säilölle viite.
  Container container = mFutureContainer.get();

// Päivitä pelin asetukset säilön
  // määritysarvojen avaimien avulla.
  maxFuel = mContainer.getDoubleValue(MAX_FUEL_KEY);
  startingFuel = mContainer.getDoubleValue(INIT_FUEL_KEY);
  burnRate = mContainer.getDoubleValue(FUEL_BURN_KEY);
}

Arvokokoelmamuuttujaan liittyy triggereitä. Määritä kaikkia kohteita ja sovellusversioita koskevien määritysarvojen käynnistävän triggerin kohdalle esiasetettu Aina. Lisätietoja arvokokoelmamuuttujan käyttämisestä on kehittäjien ohjeissa (Android tai iOS).