G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Om variabler

Variabler i Google Tag Manager er navngitte plassholdere for verdier som fylles ut når koden kjøres på nettstedet ditt eller i mobilappen din. Tag Manager-variabelen «Sidens nettsdresse» returnerer for eksempel den nåværende nettadressen.

Variabler brukes både i utløsere og tagger:

• I utløsere brukes en variabel til å definere filtre som angir når en bestemt tag skal utløses (f.eks. aktivér en utløser når nettadressevariabelen inneholder «example.com/index.html»).
  • I tagger brukes variabler til å fange opp dynamiske verdier (f.eks. overfør en transaksjonsverdi og produkt-ID til en tag for konverteringssporing).

Gjennom Tag Manager får du et sett med forhåndsdefinerte innebygde variabler. Innebygde variabler håndterer de fleste behov for tag- og utløserkonfigurasjoner. Du kan også opprette brukerdefinerte variabler for nettsider eller mobilapper i henhold til behovene dine som kanskje ikke dekkes av innebygde variabler.