G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

Om variabler

Variabler i Google Tag Manager er navngivne pladsholdere for værdier, som udfyldes, når der aktiveres kode på dit website eller i din mobilapp. Eksempelvis returnerer Tag Manager-variablen "Sidewebadresse" den aktuelle websides webadresse.

Variabler bruges både i triggers og tags:

• I triggers bruges variabler til at definere filtre, der angiver, hvornår et bestemt tag skal aktiveres (eksempelvis til at aktivere en trigger, når variablen webadresse indeholder "eksempel.dk/indeks.html").
  • I tags bruges variabler til at registrere dynamiske værdier (eksempelvis til at overføre en transaktionsværdi og et produkt-id til et konverteringssporingstag).

Tag Manager indeholder et sæt foruddefinerede indbyggede variabler. Indbyggede variabler opfylder de fleste behov i forbindelse med tag- og triggerkonfigurationer. Du kan også oprette brugerdefinerede variabler til websider eller mobilapps for at opfylde specifikke behov, som ikke er dækket af indbyggede variabler.