G Suite har bytt namn till Google Workspace: allt ditt företag behöver för att få jobbet gjort.

Utlösare för elementsynlighet

Google Taggstyrnings utlösare för elementsynlighet aktiveras när ett valt element blir synligt i webbläsarens visningsområde. Händelser som gör att ett element blir synligt inkluderar sidladdningar, rullningar, när en webbläsarflik flyttas till förgrunden och programmerade rutiner som påverkar elementets position eller synlighet.

Så här konfigurerar du en utlösare för elementsynlighet:

1. Klicka på Utlösare följt av Ny.
  2. Klicka på Utlösarkonfiguration och välj utlösartypen Elementsynlighet.

Ange om element ska väljas med id-attribut eller CSS-väljare i menyn Urvalsmetod:

• Id: väljer ett enskilt element baserat på värdet på elementets id-attribut.
  • CSS-väljare: väljer ett eller flera element baserat på ett specificerat CSS-väljarmönster.

Det finns också två alternativ för hur ofta en utlösare ska aktiveras:

• En gång per sida: utlösaren aktiveras endast en gång per sida. Om flera element på en viss sida matchas av id:t eller CSS-väljaren aktiveras utlösaren endast första gången som ett av elementen är synligt på den sidan. Om användaren läser in sidan eller navigerar till en ny sida återställs utlösaren och kan aktiveras igen baserat på det valda elementets synlighet.
  • En gång per element: utlösaren aktiveras endast en gång per valt element per sida. Om flera element på en viss sida matchas av CSS-väljaren aktiveras utlösaren endast första gången som ett av elementen är synligt på den sidan. Om flera element på en sida har samma id aktiveras endast utlösaren av det första elementet som matchas. Om du har aktiverat alternativet Observera DOM-ändringar i Avancerade inställningar och det finns flera element på sidan med samma id kan alternativet göra att utlösaren aktiveras igen om en observerad DOM-ändring tar bort det första elementet som matchar. Om användaren läser in sidan eller navigerar till en ny sida återställs utlösaren och kan aktiveras igen baserat på det valda elementets synlighet.
  • Varje gång ett element visas på skärmen: utlösaren aktiveras varje gång ett matchande element blir synligt, antingen via användarinteraktioner eller programmering.

Avancerade alternativ

• Minsta synliga procent: som standard måste minst 50 % av ett element vara på skärmen för att utlösa en händelse. Här kan du ange ett annat procentvärde.

• Ange minsta tid på skärmen: markera den här rutan för att ange hur länge ett valt element måste vara synligt på skärmen (med den minsta inställda synliga procenten) innan utlösaren aktiveras. Som standard är det här alternativet inte aktiverat, utan utlösaren aktiveras så snart ett valt element blir synligt.

Obs! Tiden på skärmen för ett valt element är kumulativt per sidvisning. Med andra ord: om ett element är synligt i 5 000 millisekunder, slutar vara synligt och sedan blir synligt igen i ytterligare 5 000 millisekunder är den totala tiden på skärmen 10 000 millisekunder. Om användaren läser in sidan igen eller navigerar till en ny sida återställs utlösaren (och tiden på skärmen).

• Observera DOM-ändringar: markera den här rutan om du vill att utlösaren ska kunna spåra matchande element som visas när DOM ändras.

Om en minsta tid på skärmen är inställd eller utlösaren är inställd på att observera DOM-ändringar måste Google Taggstyrning övervaka statusen för valda element. Om flera element på en given sida matchar kan sidresultaten påverkas. För optimalt resultat bör du se till att CSS-väljaren inte matchar många element, eller så kan du använda id som urvalsmetod.

När en utlösare för elementsynlighet aktiveras fylls följande variabler i automatiskt:

• Synlig procent: ett numeriskt värde (0–100) som anger hur mycket av det valda elementet som är synligt när utlösaren aktiveras.

• Tid på skärm: ett numeriskt värde som anger hur många millisekunder det valda elementet måste vara synligt innan utlösaren aktiveras.