G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

Trigger for elementsynlighed

Google Tag Managers trigger for elementsynlighed aktiveres, når et valgt element bliver synligt i webbrowserens viewport. Blandt de hændelser, der medfører, at et element bliver synligt, kan nævnes sideindlæsninger, brug af rullefunktionen, visning af en browserfane i forgrunden og programmatiske rutiner med indflydelse på elementets position eller synlighed.

Sådan konfigurerer du en trigger for elementsynlighed:

1. Klik på Triggers og så Ny.
  2. Klik på Triggerkonfiguration, og vælg triggertypen Elementsynlighed.

Brug menuen Udvælgelsesmetode til at vælge, om du vil bruge elementer med en id-attribut eller en CSS-vælger:

• Id: Vælger et enkelt element baseret på værdien af et elements id-attribut.
  • CSS-vælger: Der vælges et eller flere elementer i henhold til et angivet CSS-vælgermønster.

Der er også to valgmuligheder med hensyn til, hvor ofte en trigger skal aktiveres:

• Én gang pr. side: Triggeren aktiveres kun én gang pr. side. Hvis flere elementer på en given side matches af id'et eller CSS-vælgeren, vil udløseren kun blive aktiveret den første gang, ét af dem er synligt på den pågældende side. Hvis brugeren genindlæser siden eller går til en ny side, nulstilles triggeren, og den aktiveres muligvis igen afhængigt af det valgte elements synlighed.
  • Én gang pr. element: Udløseren vil kun blive aktiveret én gang pr. valgt element pr. side. Hvis flere elementer på en side matches af en CSS-vælger, aktiveres denne trigger, første gang hvert element bliver synligt på den pågældende side. Hvis flere elementer på en side har samme id, er det kun det første matchede element, der aktiverer denne trigger. Hvis indstillingen Registrer DOM-ændringer er aktiveret under Avancerede indstillinger og der er flere elementer på siden med samme id, kan valg af denne mulighed dog medføre, at triggeren aktiveres igen, hvis en registreret DOM-ændring medfører, at det første matchede element fjernes. Hvis brugeren genindlæser siden eller går til en ny side, nulstilles triggeren, og den aktiveres muligvis igen afhængigt af det valgte elements synlighed.
  • Hver gang et element vises på skærmen: Triggeren aktiveres, hver gang et matchet element bliver synligt, enten programmatisk eller via brugerinteraktion.

Avancerede indstillinger

• Laveste synlighedsprocent: Som standard aktiverer triggeren kun en hændelse, hvis mindst 50 % af et element er synligt på skærmen. Her kan du vælge en anden procentværdi for at angive, hvor stor en del af det valgte element der skal være synlig på skærmen, før triggeren aktiveres.

• Angiv minimumvarighed for synlighed på skærmen: Markér dette afkrydsningsfelt for at angive, hvor længe et valgt element skal være synligt på skærmen (ved den angivne laveste synlighedsprocent), før triggeren aktiveres. Denne indstilling er ikke aktiveret som standard, og triggeren aktiveres, så snart et valgt element bliver synligt.

Bemærk! Varigheden for synlighed på skærmen for et valgt element akkumuleres for hver sidevisning. Med andre ord: Hvis et element er synligt i 5.000 millisekunder for derefter ikke at være synligt og derpå er synligt igen i yderligere 5.000 millisekunder, er den samlede varighed for synlighed på skærmen 10.000 millisekunder. Hvis brugeren genindlæser siden eller går til en ny side, nulstilles triggeren (og varigheden for synlighed på skærmen).

• Registrer DOM-ændringer: Markér dette afkrydsningsfelt for at give triggeren mulighed for at spore matchede elementer, der vises som følge af DOM-ændringer.

Hvis der er angivet en minimumvarighed for synlighed på skærmen, eller hvis triggeren er konfigureret til registrering af DOM-ændringer, overvåger Tag Manager status for de valgte elementer. Hvis der matches flere elementer på en side, kan det indvirke på sideeffektiviteten. Af hensyn til effektiviteten skal du derfor sørge for, at CSS-vælgeren ikke matcher et stort antal elementer. Du kan også vælge at bruge id som udvælgelsesmetode i stedet.

Når en trigger for elementsynlighed aktiveres, udfyldes følgende variabler automatisk:

• Synlighedsprocent: En numerisk værdi (0-100), der angiver, hvor stor en del af det valgte element der skal være synlig, når triggeren aktiveres.

• Varighed på skærmen: En numerisk værdi, der angiver, hvor mange millisekunder det valgte element skal være synligt, før triggeren aktiveres.