G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

Activador de visibilitat de l'element

L'activador de visibilitat de l'element de Google Tag Manager s'executa quan un element es fa visible a la finestra gràfica del navegador web. Els esdeveniments que fan que un element es faci visible inclouen carregar la pàgina, desplaçar-s'hi, canviar a una pestanya que es troba en segon pla al navegador o rutines programàtiques que afecten la posició o la visibilitat de l'element.

Per configurar un activador de visibilitat de l'element, seguiu aquests passos:

1. Feu clic a Activadors i després Nou.
  2. Feu clic a Configuració de l'activador i trieu el tipus d'activador Visibilitat de l'element.

El menú Mètode de selecció us permet triar si voleu seleccionar els elements mitjançant l'atribut Identificador o mitjançant el selector de CSS:

• Identificador: selecciona un sol element a partir del valor de l'atribut d'identificador d'un element.
  • Selector de CSS: selecciona un o diversos elements a partir d'un patró definit de selector de CSS.

També teniu dues opcions per determinar la freqüència amb què s'ha d'executar l'activador:

• Un cop per pàgina: l'activador només s'executa una vegada per pàgina. Si l'identificador o el selector de CSS coincideixen amb diversos elements d'una pàgina determinada, l'activador només s'executa el primer cop que un dels dos elements es fa visible en aquesta pàgina. Si l'usuari torna a carregar la pàgina o es desplaça a una pàgina nova, l'activador es restableix i és possible que torni a executar-se si un dels elements seleccionats es fa visible.
  • Un cop per element: l'activador només s'executa una vegada per element seleccionat i per pàgina. Si el selector de CSS coincideix amb diversos elements d'una pàgina determinada, aquest activador només s'executa el primer cop que cadascun dels elements es fa visible en aquesta pàgina. Si en una pàgina hi ha diversos elements amb el mateix identificador, només el primer element coincident farà que l'activador s'executi. No obstant això, si teniu activada l'opció Observa canvis de DOM a la Configuració avançada i a la pàgina hi ha diversos elements amb el mateix identificador, aquesta opció pot fer que l'activador es torni a executar si un canvi de DOM observat suprimeix el primer element coincident. Si l'usuari torna a carregar la pàgina o es desplaça a una pàgina nova, l'activador es restableix i és possible que torni a executar-se si un dels elements seleccionats es fa visible.
  • Cada cop que es mostra un element en pantalla: l'activador s'executa cada vegada que un element coincident es fa visible, ja sigui de manera programàtica o per la interacció dels usuaris.

Opcions avançades

• Percentatge mínim de visibilitat: de manera predeterminada, els elements han de tenir una visibilitat de com a mínim el 50% en pantalla perquè activin un esdeveniment. Podeu especificar un percentatge diferent per definir la visibilitat que ha de tenir l'element seleccionat abans no s'executi l'activador.

• Configuració de la durada mínima en pantalla: marqueu aquesta casella per especificar el període de temps que l'element ha de ser visible en pantalla (en el percentatge mínim de visibilitat) abans no s'executi l'activador. Aquesta opció no està habilitada de manera predeterminada, així que l'activador s'executarà tan bon punt l'element seleccionat sigui visible.

Nota: el temps en pantalla és acumulatiu en cada visualització de la pàgina. És a dir, si un element és visible durant 5.000 mil·lisegons, es deixa de veure i es torna a mostrar durant 5.000 mil·lisegons més, la durada total en pantalla és de 10.000 mil·lisegons. Si l'usuari torna a carregar la pàgina o es desplaça a una pàgina nova, l'activador (i la durada en pantalla) es restableixen.

• Observa canvis de DOM: marqueu aquesta casella per permetre que l'activador faci un seguiment dels elements coincidents que es mostren quan canvia el DOM.

Si establiu una durada mínima en pantalla o l'activador s'ha configurat per observar canvis de DOM, Tag Manager supervisarà l'estat dels elements seleccionats. La coincidència de diversos elements en una mateixa pàgina pot afectar el rendiment de la pàgina. Per optimitzar el rendiment, comproveu que el selector de CSS no torna coincidències amb un nombre elevat d'elements o bé utilitzeu l'identificador com a mètode de selecció.

Quan s'executa un activador de visibilitat de l'element, les variables següents s'emplenen automàticament:

• Percentatge visible: és un valor numèric (entre el 0 i el 100) que indica quina porció de l'element seleccionat és visible quan l'activador s'executa.

• Durada en pantalla: és un valor numèric que indica quants mil·lisegons l'element seleccionat ha de ser visible abans no s'executi l'activador.