G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

Triggeren YouTube-video

Triggeren YouTube-video bruges til aktivering af tags ud fra interaktioner med integrerede YouTube-videoer på websider.

Ved hver interaktion overføres der data om videoen og afspilningsstatussen til datalaget. Før du begynder at bruge denne triggerkonfiguration, skal du aktivere indbyggede videovariabler for de data, du vil registrere.

Sådan opretter du en ny trigger af typen YouTube-video:

1. Klik på Triggers og så Ny.
  2. Klik på Triggerkonfiguration, og vælg triggertypen YouTube-video.
  3. Konfigurer triggeren:
    • Registreringsmuligheder
      • Start: Der aktiveres en hændelse, når afspilningen af videoen starter.
      • Fuldført: Triggeren aktiveres, når afspilningen af videoen er fuldført.
      • Midlertidig afbrydelse, søgning og bufferlagring: Triggeren aktiveres, hvis videoen sættes på pause, hvis bjælken på afspilningslinjen flyttes, eller hvis videoen bufferlagres.
      • Afspilningsstatus: Triggeren aktiveres ved bestemte afspilningspunkter, som konfigureres i form af procent- eller tidsgrænseværdier:
        • Procentdele: Denne værdi angiver, hvor stor en procentdel af ​​videoen der er blevet afspillet. Angiv procentdele som en kommasepareret liste med et eller flere heltal. Eksempel: 5, 20, 50, 80 er lig med hhv. 5 %, 20 %, 50 % og 80%.
        • Tidsgrænser: Denne værdi angiver, hvor mange sekunder af videoen der er blevet afspillet. Angiv tidsgrænser som en kommasepareret liste med et eller flere heltal. Eksempel: 5, 15, 60, 120 er lig med hhv. fem sekunder, 15 sekunder, 60 sekunder og 120 sekunder.
      Procentdele og tidsgrænser forårsager kun aktivering af triggeren, første gang de nås. Hvis brugeren spoler forbi en bestemt afspilningsprocentdel eller tidsgrænse i videoen, aktiveres hændelsen ikke.
    • Avanceret
      • Føj JavaScript API-understøttelse til alle videoer: Markér dette afkrydsningsfelt for at aktivere YouTube iFrame Player API. Derved føjes parameteren enablejsapi til YouTube-videoafspillerwebadresser med værdien 1. Det gør det muligt af styre afspilleren via iFrame eller JavaScript. Bemærk! Det medfører, at videoen genindlæses, hvis den afspilles, når Google Tag Manager indlæses.
      • Aktivér denne trigger ved: Vælg den relevante mulighed:
        • Container Load (gtm.js) – triggeren aktiveres hurtigst muligt efter sideindlæsning.
        • Window Load (gtm.load) (standard) – triggeren aktiveres, når alt indledende indhold på siden er indlæst.
        • DOM Ready (gtm.dom) – triggeren aktiveres, når DOM er klar til at blive parset.
      Bemærk! Da triggeren for rulledybde forsøger at beregne sidens mål, når den indlæses, anbefaler vi, at denne trigger først aktiveres, når vinduet er helt indlæst. Det anbefales at vælge muligheden Window Load (gtm.load), da det giver de bedste resultater.

Triggers af typen YouTube-video kan både bruges ved og efter sideindlæsning, forudsat at mindst én af følgende ting er til stede, når Tag Manager indlæses: