G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

Activador de vídeo de YouTube

L'activador de vídeo de YouTube es fa servir per activar etiquetes en funció de les interaccions que es produeixen amb els vídeos de YouTube inserits en pàgines web.

Amb cada interacció, les dades sobre l'estat del vídeo i de la reproducció s'envien a la capa de dades. Abans de treballar amb aquesta configuració de l'activador, habiliteu les variables de vídeo integrades per a les dades que voleu capturar.

Per crear un activador de vídeo de YouTube, seguiu aquests passos:

1. Feu clic a Activadors i després Nou.
  2. Feu clic a Configuració de l'activador i trieu el tipus d'activador Vídeo de YouTube.
  3. Configureu l'activador:
    • Opcions de captura
      • Inici: s'activa un esdeveniment quan el vídeo comença a reproduir-se.
      • Finalitzat: s'activa quan el vídeo acaba.
      • En pausa, avançant o retrocedint i emmagatzemant a la memòria intermèdia: s'activa si el vídeo es posa en pausa, la barra de reproducció es mou o el vídeo s'emmagatzema a la memòria intermèdia.
      • Progrés: s'activa en punts especificats del progrés d'un vídeo, que es representa amb un percentatge o uns valors de llindars de temps:
        • Percentatges: aquest valor indica el percentatge de vídeo reproduït. Introduïu una llista de percentatges separats per comes amb un o més nombres enters. Per exemple: 5, 20, 50 i 80 correspondrien a un 5%, un 20%, un 50% i un 80%, respectivament.
        • Llindars de temps: aquest valor representa el nombre de segons durant els quals s'ha reproduït el vídeo. Introduïu els llindars de temps en una llista de valors separats per comes amb un o més nombres enters. Per exemple: 5, 15, 60 i 120 correspondrien a 5, 15, 60 i 120 segons, respectivament.
      L'activador només s'executa quan s'assoleixen els percentatges o llindars de temps per primera vegada. Si un usuari avança fins a un punt del vídeo posterior a un percentatge o llindar de temps concret, l'esdeveniment no s'activarà.
    • Avançat
      • Habilita l'API de JavaScript per a tots els vídeos: marqueu aquesta casella per activar l'API iFrame Player de YouTube. Amb aquesta opció, el paràmetre enablejsapi s'afegeix als URL del reproductor de vídeo de YouTube i se li assigna el valor 1. Això permet controlar el reproductor mitjançant iFrame o JavaScript. Nota: el vídeo es tornarà a carregar si s'està reproduint en el moment en què es carrega Tag Manager.
      • Habilita aquest activador quan: seleccioneu l'opció adequada:
        • Càrrega del contenidor (gtm.js): l'activador s'habilita el més aviat possible en carregar-se la pàgina.
        • Càrrega de la finestra (gtm.load) (predeterminat): l'activador s'habilita quan ja s'ha carregat tot el contingut inicial de la pàgina.
        • DOM preparat (gtm.dom): l'activador s'habilita quan el model d'objectes del document (DOM) està preparat per analitzar.
      Nota: com que l'activador de profunditat de desplaçament intenta calcular les dimensions d'una pàgina quan es carrega, el millor és esperar fins que la finestra s'hagi carregat completament abans d'habilitar aquest activador. Per obtenir els millors resultats es recomana utilitzar l'opció Càrrega de la finestra (gtm.load).

Els activadors de vídeo de YouTube funcionen durant i després de la càrrega de la pàgina, sempre que en carregar-se Tag Manager hi hagi com a mínim un dels elements següents:

• un vídeo de YouTube inserit
  • l'etiqueta <script> de l'API iFrame de YouTube