G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Tidtakerutløseren

Med tidtakerutløseren for Google Tag Manager kan du sende hendelser til Tag Manager ved tidsbestemte intervaller. Bruk denne utløseren til å måle hvor lang tid brukere tilbringer på sidene dine for å fullføre ulike oppgaver (f.eks. lese en artikkel, fylle ut et skjema eller fullføre et kjøp.)

Slik oppretter du nye tidtakerutløsere:

1. Klikk på Utløsere etterfulgt av Ny.
  2. Klikk på Utløserkonfigurasjon og velg Tidtaker-utløsertypen.
  3. Standardverdien for Hendelsesnavn er gtm.timer. Denne verdien spesifiserer navnet på hendelsen når den sendes til Tag Manager. Standardverdien er gtm.timer, og i de fleste tilfeller er det ikke nødvendig å endre denne verdien. Du kan deretter bruke dette hendelsesnavnet for å opprette en egendefinert hendelsesutløser. Du kan for eksempel skrive inn et hendelsesnavn for tidtaker5, og opprette en annen utløser for egendefinerte hendelser ved å bruke betingelsen «hendelsen er lik tidtaker5».
  4. Legg til et intervall i millisekunder. Utløseren aktiveres i henhold til det angitte intervallet (f.eks. hvert 5000. millisekund).
  5. Legg til en grenseverdi for å angi den maksimale antallet ganger utløseren skal aktiveres. Hvis du ikke angir en grense, aktiverer utløseren hendelser kontinuerlig frem til brukeren forlater siden.
  6. I Slå på denne utløseren når alle disse vilkårene er oppfylt-delen angir du en variabel, operator og verdi. Dette sikrer at utløserlytteren bare er slått på når det er nødvendig, for å bidra til at du oppnår bedre resultater på nettstedet.
  7. Lagre utløseren og publiser beholderen.