G Suite har bytt namn till Google Workspace: allt ditt företag behöver för att få jobbet gjort.

Klickutlösare

Använd Google Taggstyrnings klickutlösare när taggar ska aktiveras utifrån klickhändelser. När någon klickar på ett element på en sida som matchar utlösningsvillkoren fyller Taggstyrning automatiskt i värden för alla aktiva inbyggda variabler som är klickbaserade.

Så här konfigurerar du en klickutlösare:

1. Klicka på Utlösare följt av Ny.
  2. Klicka på Utlösarkonfiguration och välj en typ av klickutlösare:
    • Alla element: Spåra klick på alla element på en sida, t.ex. länkar, bilder, knappar osv.
    • Bara länkar: Spåra klick på HTML-länkar som använder elementet <a>, t.ex. <a href="www.google.com">Google.se</a>.
  3. Valfritt för utlösare av typen Bara länkar:
    • Vänta på taggar: Markera det här alternativet om du vill vänta tills alla taggar har aktiverats eller tills den angivna tidsgränsen har uppnåtts.
    • Kontrollera verifiering: Taggar aktiveras bara när länkklicket betraktas som en giltig åtgärd. Om det här alternativet är avmarkerat aktiveras taggar av utlösaren så fort någon klickar på en länk.
  4. Valfritt, men rekommenderas för bättre resultat: Ange villkor (vanligtvis ett webbadressmönster) för sidor där du förväntar dig att ett klick ska inträffa:
    • Under rubriken Utlösaren aktiveras på väljer du Vissa klick.
    • Under Aktivera utlösaren när en händelse inträffar och samtliga villkor är uppfyllda lägger du till ett filter för att endast aktivera utlösaren på sidor som kräver det, t.ex. Klickadress innehåller /sökväg/till/kampanj.