G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Klikkutløser

Bruk klikkutløseren i Google Tag Manager til å utløse tagger basert på klikkhendelser. Når noen klikker på et element på en side som samsvarer med utløserbetingelsene, fyller Tag Manager automatisk inn verdier for aktive, klikkbaserte innebygde variabler.

Slik konfigurerer du klikkutløsere:

1. Klikk på Utløsere etterfulgt av Ny.
  2. Klikk på Utløserkonfigurasjon og velg en type klikkutløser.
    • Alle elementer: Spor klikk på elementer på en side, for eksempel linker, bilder, knapper osv.
    • Bare linker: Spor klikk bare på HTML-linker som bruker <a>-elementet, for eksempel <a href="www.google.com">Google.com</a>.
  3. Valgfritt for «Bare linker»-utløsere:
    • Vent på tagger: Velg dette alternativet for å vente til alle taggene er utløst eller den angitte tiden er utløpt.
    • Kontrollér valideringen: Utløs tagger bare når linkklikket anses som en godkjent handling. Hvis det ikke er merket av for dette alternativet, blir taggene utløst når det klikkes på en link.
  4. Valgfritt, men anbefales for optimal ytelse: Angi betingelser (vanligvis et nettadressemønster) for sider der du forventer at det skal forekomme klikk:
    • Velg «Enkelte klikk» under overskriften «Denne utløseren utløses ved».
    • Under «Utløs denne utløseren når det inntreffer en hendelse og alle disse vilkårene er oppfylt» legger du til et filter for å slå på denne utløseren bare på sider som krever det, for eksempel Klikknettadressen inneholder /bane/til/promotering.